divendres, 12 de maig de 2017

L’Hospital Clínic de Barcelona i l’Hospital Vall d’Hebron, junts a Healthio

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron i l’Hospital Clínic de Barcelona van participar amb un mateix estand a Healthio, l’espai d’innovació en salut que es va celebrar al recinte firal de Montjuïc de Barcelona entre el 3 i el 5 de maig. Amb aquesta presència conjunta, els dos centres van voler mostrar la seva aposta per una assistència, recerca i docència de primer nivell a partir de la col·laboració entre els seus professionals, incentivar la reflexió sobre com ha de ser l’hospital del futur i visualitzar com està canviant la relació amb els pacients amb l’empoderament d’aquests com a eix vertebrador.

Els màxims representants dels dos hospitals, Dr. Vicenç Martínez, gerent de l’Hospital Vall d’Hebron, i Dr. Josep M. Campistol, director general de l’Hospital Clínic, van participar en l’acte oficial d’inauguració del saló per part del conseller de Salut, Antoni Comin, i van intervenir en el col·loqui posterior sobre el sistema sanitari i la innovació en la gestió, juntament amb la Dra. Beatriu Bayés, directora de l’Hospital Germans Trias i Pujol i el Dr. Jordi Serrano, promotor i co-director de Healthio.

L’estand va ser el punt de trobada dels visitants amb diversos professionals assistencials, de gestió i investigadors dels dos centres, amb els quals van tenir l’oportunitat d’obtenir i compartir informació i intercanviar idees i opinions de forma més personalitzada. També, es van oferir dues sessions conjuntes, una titulada “Humanització de l’atenció sanitària” amb representants d’infermeria, i “El paper del pacient en l’hospital del futur” amb el Dr. César Velasco, director de gestió integral i d’innovació en salut i subdirector assistencial del l’Hospital Vall d’Hebron, i el Dr. Joan Escarrabill, director del Programa d’Atenció a la Cronicitat de l’Hospital Clínic, com a ponents.

A més, els dos hospitals va participar activament a Healthio amb diverses àgores, on es van tractar de forma didàctica temes com, entre d’altres, l’ús de la realitat virtual en el tractament de pacients, trastorns psicòtics en nens i adolescents, apps per a l’atenció dels pacients amb ictus, gestió intel·ligent de l’Àrea Quirúrgica, nanomedicina i nanotecnologia en salut, prehabilitació en pacients quirúrgics, tecnologia per a una vida més independent, el cribratge de càncer colorectal, simulacions de realitat virtual per millorar les tècniques ecogràfiques, encefalitis autoimmune i movilitat del pacient, viure després d’una gran cremada, aplicacions mèdiques de la impressió 3D, selecció d’app’s de qualitat, renovació d’aire als quiròfans, atenció eficient per satisfer la demanda urgent (Lean Healthcare), millora de processos, cures i educació sanitària per a pacients portadors d’estroma,i atenció a la dona embarassada.També es van oferir tallers, com el de prevenció de caigudes en persones grans o el de camuflatge després d’una gran cremada.

Entre els ponents de les àgores es trobava el mateix Dr. Josep M. Campistol, que va parlar dels conceptes d’hospital obert i amigable i va compartir la seva visió sobre què han de ser els hospitals del futur davant dels reptes del creixement demogràfic, de la cronicitat i de la necessitat de garantir la sostenibilitat del sistema de salut. Per al Dr. Campistol, hauran de ser centres modulables, interconnectats, estretament interrelacionats amb els diferents nivells assistencials i amigables per als pacients, que ofereixin una alta prestació en proves diagnòstiques amb l’ajut de les més moderna tecnologia, i que potenciin les intervencions ambulatòries.

A més de l’estand conjunt, cada un dels centres va tenir una més amplia representació a Healthio a través altres entitats amb estand, com l’ISGlobal (Institut de Salut Global de Barcelona) i Salut Internacional i Medicina Tropical, per part del Clínic, i el Programa de Salut Internacional de l’ICS (Prosics) i el de l’Hospital Maternoinfantil per part de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

 

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.