Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 2 de maig de 2017

FreeOx Biotech adquireix els drets de dos compostos per tractar malalties neurològiques i cardiovasculars

El Dr. Ángel Chamorro, cap de la Unitat Funcional de Patologia Vascular Cerebral de l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​ha desenvolupat dos compostos amb propietats neuroprotectores basades en la reducció dels efectes de l’estrès oxidatiu en l’organisme. L’Hospital Clínic i la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica, amb el suport de l’oficina KTT (Knowledge and Technology Transfer) de l’IDIBAPS, han signat un acord de llicència exclusiva amb l’empresa FreeOx Biotech per al desenvolupament i explotació d’aquesta tecnologia a nivell mundial.

L’ictus és una malaltia amb un impacte social molt alt. És la primera causa de mort en dones i la tercera en homes, amb una incidència a Espanya d’uns 200 ictus per cada 100.000 habitants. L’OMS estima que uns 15 milions de persones pateixen un ictus cada any al món i que una de cada sis persones desenvoluparà aquesta malaltia al llarg de la seva vida. A més, un terç d’aquests pacients mantindrà una discapacitat severa.

Els compostos derivats de l’àcid úric, Ox-01 i Ox-02, actuen com un potent antioxidant. El seu ús en el tractament de l’ictus es basa en la disminució dels efectes negatius causats per la malaltia gràcies a un augment de la neuroprotecció. Així, s’aconsegueix una reducció significativa de la discapacitat permanent del pacient amb el que millora la seva capacitat per realitzar tasques quotidianes i, en definitiva, la seva qualitat de vida. El compost més avançat, el Ox-01, ha finalitzat la fase IIb de desenvolupament clínic amb resultats molt prometedors en el tractament de l’Ictus Agut Isquèmic.

Amb la creació d’FreeOx Biotech se’ns presenta una gran oportunitat per canviar el paradigma de la neuroprotecció i el tractament de l’ictus en els propers anys“, explica el Dr. Ángel Chamorro, que també és Assessor Científic de FreeOx Biotech. Carlos Lurigados, CEO de l’empresa assenyala que, “estem entusiasmats i convençuts que FreeOx Biotech oferirà en el futur pròxim alternatives terapèutiques a malalties que actualment no en tenen“.

Sobre FreeOx Biotech, S.L.

FreeOx Biotech, S.L. és una companyia innovadora, spin out de l’Hospital Clínic de Barcelona-IDIBAPS, constituïda al març de 2017 que té com a missió el descobriment i desenvolupament de medicaments i tecnologies mèdiques dirigides a reduir els efectes de l’estrès oxidatiu en l’organisme i especialment aquells relacionats amb el sistema neurològic i cardiovascular. FreeOx Biotech compta amb un equip científic-assessor integrat per experts de primer nivell internacional: Dr. Angel Chamorro, cap de la Unitat Funcional de Patologia Vascular Cerebral de l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​pioner en la identificació i descobriment de teràpies neuroprotectores; Dr. Tudor G. Jovin, Professor de Neurologia i Neurocirurgia i Director de l’University of Pittsburgh Medical Center Stroke Institute; Sr. Ángel Honrado, expert en gestió i captació de fons en programes internacionals de recerca; Dr. Joan Bigorra, Director d’Estratègia i Innovació de l’Institut de Salut Global i expert en innovació mèdica; i Sr. Carlos Lurigados, que exercirà de CEO de la companyia, amb més de vint anys d’experiència en recerca, desenvolupament, innovació i emprenedoria en el sector de les ciències de la vida.

Sobre l’Oficina KTT

L’Oficina de Transferència de Tecnologia i Coneixement (Knowledge and Technology Transfer Office – KTT) de l’IDIBAPS gestiona la propietat intel·lectual i industrial de l’IDIBAPS, la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica i l’Hospital Clínic de Barcelona. Des de la KTT es treballa per aconseguir que els resultats de la recerca arribin a la societat. En resum, es gestiona l’estratègia de protecció dels resultats de la recerca, així com la negociació de llicències amb la indústria. També es dóna suport a la creació de noves empreses basades en el coneixement. L’objectiu final és transferir el coneixement perquè arribi al mercat i per tant a la societat.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.