dijous, 25 de maig de 2017

Experts internacionals debaten sobre l’alfa-nucleïna i el Parkinson en la Universitat de Barcelona

En el marc del 20è aniversari del descobriment de la relació entre el genotip alpha-sinucleïna i el Parkinson, els Doctors Eduard Tolosa i M. José Martí, de l’Hospital Clínic, el Dr. Miquel Vila, del Vall d’Hebron Research Institute -ICREA (tots tres en la fotografia) i la Dra. Alicia Garrido del Clínic van organitzar, els passats dies 11 i 12 de maig, una conferència internacional amb el lema “Alpha-synuclein & Parkinson disease: lessons from the past 20 years” a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona.

Durant els dos dies de trobada, 24 reconeguts experts europeus i internacionals entre els quals es trobaven el mateix Dr. Eduard Tolosa, el Dr. Àlex Iranzo i la Dra. M. José Martí, de l’Hospital Clínic, i l’Elena Gelpí del Banc de Teixits Neurològics (IDIBAPS), van oferir als assistents ponències i debats sobre els aspectes clínics, neuropatològics i terapèutics de les sinucleïnopaties, els marcadors diagnòstics d’aquestes i la fisiologia i patogènesi de l’alfa-sinucleïna.

Els coordinadors de la trobada van posar l’èmfasi en els desenvolupaments de la ciencia bàsica més actual en aquest àmbit, així com en la revisió de la funció de l’alfa-sinucleïna com a biomarcador i com a objectiu de les noves estratègies terapèutiques.

Després de la trobada, la Dra. Elena Gelpí va oferir un taller interactiu sobre els reptes del diagnostic neuropatologic  de las diferents sinucleinopaties.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.