Categories

Entrada publicada a:

dijous, 4 de maig de 2017

El Clínic participa en un projecte europeu d’eHealth per millorar la cura del pacient abans de la cirurgia

L’Hospital Clínic de Barcelona participa en el projecte europeu LIVE INCITE (Lifestyle intervention in the perioperative process through digital service), liderat per l’Hospital Universitari Karolinska i el Stockholm County Council (Estocolm-Suècia). L’objectiu és trobar eines digitals que ajuden als pacients a fer canvis en el seu estil de vida abans d’una cirurgia i reduir el risc de complicacions. Aquest projecte, fruit de la col·laboració entre hospitals de Suècia, Espanya i Dinamarca, forma part del programa marc de recerca i innovació europeu Horizon 2020 i té una dotació de 4,2 milions d’euros. El coordinador al Clínic és el Dr. Manel Santiñá, de la Direcció de Qualitat de l’hospital.

Diversos estudis han demostrat els beneficis d’adoptar hàbits de vida saludables abans d’una intervenció quirúrgica per evitar complicacions posteriors. Per exemple, deixar de fumar entre 6 i 8 setmanes abans de l’operació pot reduir el risc de complicacions en un 50%. El desafiament amb què es troben els centres hospitalaris és aconseguir donar suport i motivar els pacients de manera suficient perquè canviïn i mantinguin un estil de vida que redueixi el risc de complicacions i la mortalitat després de la cirurgia.

El projecte LIVE INCITE investigarà la possibilitat d’utilitzar noves eines digitals per enfortir la participació tant dels pacients com del seu entorn, en la cura de la seva salut. “Volem liderar el desenvolupament d’una assistència sanitària moderna i advocar per una innovació útil per als nostres pacients. Les solucions d’atenció del futur han de desenvolupar-se a un nivell molt alt, en base a les necessitats que s’han identificat però per a les que encara no hi ha solucions disponibles” explica Melvin Samsom, Director Executiu de l’Hospital Universitari Karolinska. l’objectiu és que les solucions que s’implementin es puguin aplicar a diferents nivells de l’atenció al pacient ia diferents factors de risc.

Invitació a participar en l’anàlisi de mercat previ

LIVE INCITE durà a terme una adquisició pre-comercial de tres passos, en la qual la major part del finançament del projecte s’assignarà a les empreses que participen en la solució dels reptes de l’atenció. El projecte es troba actualment en la seva fase preparatòria, la qual cosa que inclou una anàlisi de mercat. Les companyies que estiguin interessades a participar poden inscriure en el següent link: www.ted.europa.eu

D’altra banda, el proper 9 de maig s’ha convidat a diferents empreses a parlar sobre el desenvolupament de noves eines digitals que recolzen els canvis d’estil de vida per millorar els resultats del procediment quirúrgic. Més informació a: http://karolinska.se/en/9-may-open-meeting-live-incite

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.