dilluns, 22 de maig de 2017

El Clínic certifica el seu Programa d’Atenció i Educació Terapèutica a l’inici del tractament amb Infusors d’Insulina (PAET-ISCI)

La Unitat de Diabetis del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Clínic de Barcelona ha rebut la certificació d’excel·lència atorgada per DNV GL-Business Assurance, organisme de certificació internacional, pel seu programa educatiu per a pacients que inicien la teràpia amb bomba d’insulina (PAET -ISCI). Només tres centres més a Espanya compten amb aquesta certificació: l’Hospital Ramón i Cajal i l’Hospital La Paz de Madrid i l’Hospital Universitari d’Alacant.La teràpia ISCI ha demostrat ser eficaç i segura a l’hora de millorar el control glucèmic d’aquells pacients amb Diabetis tipus 1 que requereixen d’aquest tipus de tractament. Les bombes d’insulina són dispositius petits i portàtils que administren insulina les 24 hores del dia i l’ús requereix d’un programa específic d’educació terapèutica.

Quatre centres espanyols (dos d’adults i dos de pacients pediàtrics) i quatre del Regne Unit, van realitzar, amb l’ajuda de l’empresa Medtronic (fabricant de dispositius ISCI), una anàlisi comparativa dels programes educatius utilitzats. Això va permetre la confecció consensuada d’un document “norma” en què establir els continguts que garantissin la qualitat i eficiència d’un programa PAET-ISCI. Confeccionat aquest document, s’ha pogut avaluar el grau de compliment dels programes que es duen a terme en els diferents centres amb l’objectiu final de proporcionar a les persones amb Diabetis tipus 1 que iniciaran ISCI un programa de qualitat contrastada.

El Dr. Ignacio Conget, Cap del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​explica que “aquest és el punt intermedi que culmina el treball col·laboratiu que des de fa anys han dut a terme professionals de la salut, administratius i pacients a la Unitat de Diabetis del nostre servei. La finalitat ha estat proporcionar un PAET-ISCI de la màxima qualitat i excel·lència en la recerca de la millora contínua de processos, procediments i resultats”. I remarca les paraules “punt intermedi”, ja que “un projecte a la recerca de la millora contínua, quan sembla que finalitza, no ha fet res més que començar”.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.