Categories

Entrada publicada a:

divendres, 26 de maig de 2017

El Clínic celebra l’Acte de Comiat de Residents

L’Hospital Clínic de Barcelona va celebrar el passat 17 de maig l’Acte de Comiat de Residents en el que es van recordar els anys de residència a l’Hospital dels professionals que finalitzen la seva etapa d’especialització. Durant l’acte també es varen entregar els Premis Fi de Residència, els Ajuts a la Recerca i els premis Clínic-MSD, Clínic-Mutual Mèdica i Clínic-La Pedrera.

El Dr. Josep M. Campistol, Director General del Clínic, el Dr. Antoni Castells, Director Mèdic, la Sra. Gemma Martínez, Directora Infermera, i la Dra. Francesca Pons, Directora de Docència, van ser els encarregats de donar la benvinguda a l’acte celebrat al Paranimf de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB. Els van agrair la seva dedicació i els van felicitar per completar aquesta etapa, tot desitjant que sempre gaudeixin de la seva feina. A continuació els Drs. Sergio Rodríguez i Almudena Sánchez, especialistes en Aparell Digestiu i Neurologia, respectivament, van reflexionar sobre els seus anys de residència en una divertida i dinàmica xerrada titulada “La Residència: veritat o mentida?”.

Després de l’actuació de la Coral de la Facultat, Xavier Pascual, entrenador de la secció d’Handbol del FC Barcelona, va explicar el que no es veu en la gestió d’equips d’alt nivell. L’entrega dels diferents premis va donar pas a la cloenda de la jornada, a càrrec del Dr. Campistol. Com no podia ser d’altra manera, l’acte de comiat dels residents va acabar amb una actuació del Cor Clínic.

Fomentar la recerca i facilitar la continuïtat dels Residents

El Clínic concedeix cada any més de 20 Premis de Fi de Residència Emili Letang i 3 Ajuts a la Investigació Josep Font i 1 Ajut Clínic-La Pedrera . Consisteixen en una beca d’un any (Premis) o tres anys (Ajuts) de durada que cobreixen el salari del professional i les despeses del projecte de recerca. Aquests premis i ajuts post-residència es concedeixen a residents de l’Hospital Clínic que acaben la seva formació com a especialistes el mateix any de la convocatòria. Es valoren tant el projecte de recerca presentat per l’aspirant (valorat pel Comitè de Recerca) com les aptituds personals i professionals del resident mostrades al llarg de la seva formació (valorades per la Comissió de Docència).

A més, també es lliuren 3 Premis Clínic-MSD als millors residents que ja han acabat el seu projecte de recerca, el premi Clínic-Mutual Mèdica al millor MIR i el Premi Clínic-MSD al millor EIR.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.