Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 17 de maig de 2017

DiabetisCERO concedeix una ajuda a la recerca a l’IDIBAPS

DiabetesCERO és una associació formada per mares i pares de nens amb diabetis tipus 1 que impulsa la recerca en aquest àmbit. El passat 29 i 30d’abril Écija (Sevilla) va acollir el I Congrés Nacional de l’entitat, durant el qual es va fer l’acte d’entrega de 105.000 euros en beques. Un dels ajuts va recaure en Rosa Gasa, investigadora del grup Illots Pancreàtics: Biomarcadors i Funció de l’IDIBAPS. 

Rosa Gasa lidera un projecte per fer trasplantaments autòlegs a pacients amb diabetis tipus 1. El que es planteja és reprogramar fibroblasts de pell perquè esdevinguin cèl·lules productores d’insulina mitjançant l’expressió de factors de transcripció de diferenciació endocrina. En el projecte també hi participaran Marta Fontcuberta i Hugo Figueiredo.

En una primera fase la selecció dels ajuts l’executa un comitè científic independent. Entre els projectes seleccionats, en aquest cas sis, els familiars dels nens amb diabetis en van seleccionar tres, entre ells, el liderat per Rosa Gasa. Aquest model d’implicació social en el finançament, selecció i realització de projectes de recerca ha tingut èxit en d’altres països, com per exemple, els Estats Units, on la Juvenile Diabetes Research Foundation s’ha convertit en una entitat de referència en la promoció de la recerca en diabetis tipus 1.

Podeu veure el detall del congrés i dels ajuts concedits clicant aquí.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.