dijous, 27 de abril de 2017

Lliurament dels ajuts del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2016-2020

Ahir es va fer entrega dels ajuts del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) en un acte a l’Auditori presidit pel conseller de Salut, Antoni Comin. El PERIS 2016-2020, amb un finançament de més de 18 milions d’euros, té per objectiu estimular la recerca en l’àmbit dels hospitals i dels centres d’atenció primària de Catalunya.

El conjunt format per l’IDIBAPS, la Fundació Clínic i el CAPSBE ha obtingut uns excel·lents resultats en aquesta convocatòria, amb un total de 23 contractes concedits i més d’1.200.000 euros de finançament per projectes de recerca.

De les prop de 500 propostes presentades, 177 han estat escollides per rebre ajut pressupostari, pel seu nivell d’excel·lència i sota el principi d’assegurar l’ús eficient dels recursos públics. L’avaluació l’han realitzat una quarantena d’experts independents sota la coordinació de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).

L’IDIBAPS-Fundació Clínic coordina un dels 13 grans programes de recerca d’àmbit territorial en la modalitat de Medicina Personalitzada i participa en 6 projectes més liderats per altres instituts de recerca.  El projecte coordinat per l’IDIBAPS el lidera el Dr. Elías Campo, cap del grup de Patologia molecular de neoplàsies limfoides. Porta per títol “La Medicina Personalitzada a Catalunya-Càncer (MedPerCan)” i l’objectiu és dur a terme un estudi pilot sobre l’impacte de l’anàlisi genòmica en la presa de decisions en oncologia.

El CAPSBE, coordina un dels 24 ajuts destinats a estimular el desenvolupament de projectes multicèntrics de recerca en l’àmbit de l’atenció primària i participa en un projecte més. L’ajut coordinat pel CAPSBE l’encapçala la Dra. Ethel Sequeira i porta per títol: “CRIB-MI: CRIBado en pacientes inMIgrantes mediante herramienta informática adaptada a la historia Clínica en Atención Primaria”. L’objectiu és avaluar la posada en marxa d’un programa informàtic que ajudi als professionals d’atenció primària en el procés de presa de decisions sobre les necessitats de salut de pacients immigrants. Està orientat al cribratge de malalties infeccioses, de malalties cròniques i a la detecció precoç de necessitats específiques en salut d’aquests pacients.

D’altra banda, s’han aconseguit 5 ajuts per a la intensificació de professionals d’infermeria, que han de permetre la seva dedicació a la recerca en hospitals i centres d’atenció primària, i 18 ajuts per incorporar científics i tecnòlegs als grups de recerca dels instituts de recerca en salut i així reforçar les seves capacitats i competitivitat internacional.

La Direcció General de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut ha posat en valor l’extraordinària qualitat de la majoria dels projectes presentats, així com la rapidesa amb què s’han desenvolupat les diferents fases de la convocatòria. La convocatòria ha estat de concurrència competitiva pública, per garantir la màxima transparència en l’adjudicació de recursos.

 

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.