dijous, 20 de abril de 2017

Nou programa assistencial en radioteràpia oncològica amb VMAT

Els avenços en oncologia radioteràpica es dirigeixen a augmentar la precisió dels tractaments i a reduir els temps de les sessions, de forma que es produeixin menys efectes secundaris i augmenti la qualitat de vida dels pacients. Amb aquest objectiu, el servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Clínic de l’Institut Clínic de Malalties Hematològiques i Oncològiques (ICMHO), dirigit pel Dr. Albert Biete, ha posat recentment en marxa un programa de tractament radioteràpic mitjançant una nova modalitat, la Modulació Volumètrica d’Intensitat (VMAT), també coneguda com Arcoteràpia Volumètrica Modulada, en el que hi han treballat conjuntament la Dra. Eugènia Verger i la radiofísica hospitàlaria Júlia García-Miguel. Amb aquest nou programa, que s’ha iniciat amb pacients de càncer de cap i coll, el Clínic es situa en l’avantguarda del tractament del càncer amb radiació ionitzant.

Aquesta nova línia assistencial del Clínic s’ha iniciat amb els pacients de càncer de cap i coll, ja que es tracta d’una patologia en la qual els pacients n’obtenen un benefici major, segons un estudi realitzat per l’equip. En l’estudi es va valorar un conjunt de 40 pacients amb càncer de cap i coll tractats anteriorment amb IMRT; els resultats obtinguts van mostrar una millor preservació dels teixits amb la VMAT gràcies a la millor distribució de les dosis que permet aquesta modalitat, impossibles d’aconseguir amb la radioteràpia en 3D conformada.

El servei d’Oncologia Radioteràpica té previst ampliar progressivament les indicacions d’ús de la VMAT fins a cobrir tot el ventall, com per exemple el càncer de pròstata i el càncer ginecològic.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.