dimarts, 4 de abril de 2017

L’Alzheimer, a Fòrum Salut Clínic

El pasat dijous 30 de març, la sala d’actes Farreras Valentí de l’Hospital Clínic es va omplir de gom a gom amb els assistens a la conferència del cicle Fòrum Salut Clínic que, amb el títol “Alzheimer: més que oblits, un cervell malalt”, va oferir la Dra. Raquel Sánchez-Valle, coordinadora de la Unitat d’Alzheimer i Altres Trastorns Cognitius del Banc de Sang de Teixits Neurològics de l’Hospital Clínic-IDIBAPS.

Conforme avança l’edat, les funcions cognitives de les persones van canviant. Tot i així, una davallada en la memòria pels detalls o una major dificultat per recordar noms propis no significa que el cervell estigui emmalaltint. Com va explicar la Dra. Sánchez-Valle, l’Alzheimer és una malaltia del cervell; de fet, és la malaltia neurodegenerativa més freqüent.

El símptoma més típic de l’Alzheimer és la pèrdua de la memòria recent, tot i que n’hi ha d’altres, com les dificultats per resoldre problemes quotidianis de forma ràpida, el mantenir una conversa coherent, saber orientar-se en llocs que no són familiars, recordar la data… L’Alzheimer, a més, com va explicar la conferenciant, es presenta acompanyat habitualment per canvis en el caràcter de la persona afectada per la malaltia, com per exemple pèrdua de la iniciativa, irritabilitat o deixadesa.

Actualment, per a la malaltia d’Alhzeimer encara no existeix una cura, però sí en canvi és possible endarrerir la progressió dels símptomes mitjançant un diagnòstic precoç i acurat i amb l’aplicació d’un tractament eficaç, de forma que la persona afectada pugui pendre decisions relatives al futur.

Després del torn de preguntes del públic assistent, es va presentar la propera conferència del cicle, que tindrà lloc el dijous 27 d’abril a càrrec del Dr. Ricardo P Casarolli-Marano. El Dr. Casarolli ens parlarà en aquesta ocasió de “La degeneració macular associada a l’edat (DMAE)“.

 

Save

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.