Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 12 de abril de 2017

El XV Congrés de l’AIS Channel reuneix al Clínic als principals experts mundials en cirurgia rectal i transanal

Avui se celebra el XV Congrés de l’AIS Channel (Advances in Surgery Channel) que es podrà seguir en directe des de tot el món a través de la seva plataforma en línia. En ell, experts mundials en cirurgia rectal i transanal presentaran i comentaran l’estat actual la escissió mesorectal total per via transanal (TaTME, per les sigles en anglès), una intervenció quirúrgica mínimament invasiva en càncer colorectal que va realitzar per primera vegada el Dr. Antonio M. de Lacy, Cap del Servei de Cirurgia Gastrointestinal de l’Hospital Clínic de Barcelona. El congrés és un homenatge al Dr. Victor Fazio, un dels pioners en cirurgia colorectal en el seu temps.

La cirurgia del càncer de còlon i recte ha tingut una gran evolució en els darrers anys. Des que el Dr. Bill Heald va realitzar la primera escissió total del mesorecte, avenços posteriors han convertit les cirurgies obertes en abordatges transanals mínimament invasius amb procediments que permeten la preservació de l’esfínter. El 2009, un equip liderat pel Dr. Antonio M. de Lacy va realitzar la primera la primera extirpació en el món d’un càncer de recte gràcies a la tècnica TaTME. Posteriorment, el Dr. Heald va validar aquesta tècnica com la millor opció per realitzar aquest tipus d’intervencions.

En el XV Congrés de l’AIS Channel hi haurà presentacions d’experts com els Drs. Bill Heald, Patricia Sylla o Steve Wexner. A més, l’audiència del congrés també podrà veure una escissió parcial del mesorecte per via transanal (TaPME) en un pacient amb un tumor localitzat en el recte superior, que duran a terme el Dr. Lacy i la Dra. Dulce Momblan, del servei de cirurgia Gastrointestinal del Clínic.

L’esdeveniment també inclourà debats amb els principals experts mundials sobre temes com l’ús de la cirurgia robòtica; la intervenció amb un sol equip davant del Cecil Approach, en què dos equips invervienen i es combina cirurgia robòtica transabdominal amb la tècnica TEM; o l’ús d’imatge de fluorescència amb verd de indiocianina (ICG) en cirurgia rectal. Finalment, el Dr. Conor Delaney donarà la conferència in memoriam del Dr. Victor Fazio.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.