dimarts, 25 de abril de 2017

El Dr. Josep Antoni Bombí, elegit nou president de la RAMC

El Dr. Josep Antoni Bombí Latorre, consultor sènior d’Anatomia Patològica del Centre de Diagnòstic Biomèdic Clínic (CDB) i membre del grup de recerca d’Oncomorfologia Funcional Humana i Experimental de l’IDIBAPS, va ser nomenat el passat 4 d’abril president de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, RAMC, pels propers quatre anys. Entre les línies mestres del seu programa es troben la millora de la participació dels membres i la difusió de les activitats de la institució, el foment d’acords amb altres institucions, la preservació i visualització de l’important patrimoni documental i d’arxiu i la preservació externa i interna de la seu.

Josep Antoni Bombí va néixer a Barcelona el 1948, es va llicenciar en Medicina el 1971 i el 1973 va obtenir el doctorat per la Universitat de Barcelona.  Catedràtic d’Anatomia Patològica de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB, va ser degà d’aquesta Facultat en el període 1995-2001. Ha estat també president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears (L’Acadèmia) de 2002 a 2011, del Consell Català d’Especialitats en Ciències de la Salut (2005-2009), de la Conferència de Degans de Facultats de Medicina d’Espanya (2000-2001) i del Consell Rector del Consorci BioPol de l’Hospitalet de Llobregat (2011-2013). Forma part del Consell de Govern de la UB i del Consorci de l’Hospital Clínic, i és membre del Claustre de la Universitat de Barcelona des del 1985. És també Diplomat en Gestió Hospitalària per la UB i membre numerari de la RAMC des del 2005.

La seva activitat professional, docent i de recerca es desenvolupa fonamentalment en els camps de la microscòpia electrònica i la patologia digestiva, en què és expert. Ha fet diverses estades a l’estranger, entre les quals destaquen les d’Alemanya, Suïssa, França, Estats Units i Canadà. Ha participat en 15 projectes de recerca nacionals —com a investigador principal o associat— i en 8 projectes de docència de la UB, i forma part d’un grup d’innovació docent. Ha publicat 2 llibres, 23 capítols de llibre i més de 200 articles en revistes nacionals i estrangeres, entre les quals hi ha les més prestigioses de la seva especialitat i de major factor d’impacte.

Fonts: RAMC, Universitat de Barcelona

 

 

 

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.