dijous, 2 de març de 2017

La Direcció Infermera presenta els resultats dels primers “Premis Sabàtics” Clínic-Barnaclínic


En 2016, la Direcció Infermera de l’Hospital Clínic va presentar els “Premis Sabàtics“, unes beques formatives establertes per facilitar als seus professionals diplomats o graduats la possibilitat de fer estades en centres sanitaris a l’estranger. L’objectiu d’aquests ajuts, dotats per Barnaclínic amb 80 mil Euros, és promoure que els professional de l’Hospital Clínic coneguin altres formes de fer i adquireixin noves eines pràctiques i metodològiques, les quals reverteixin en una millora en la qualitat assistencial del centre. El passat dilluns 20 de febrer es van donar a conèixer algunes de les experiències de l’edició 2016, en un acte presidit per Gemma Martínez, directora infermera; la Dra. Catiana Cabrer, directora de Barnaclínic, i la Dra. Adelaida Zabalegui, subdirectora de Recerca i Docència en Infermeria.

En la benvinguda als presents, Gemma Martínez va destacar la importància d’obrir la ment a altres maneres de fer per poder millorar, i va remarcar l’esforç realitzat per les famílies de cada una de les guanyadores dels ajuts. La Dra. Catiana Cabrer, per la seva banda, va expressar la seva satisfacció per la primera edició d’aquesta col·laboració formativa en infermeria Hospital Clínic-Barnaclínic i va expressar el compromís de l’entitat per a futures edicions. La Dra. Zabalegui va explicar als assistents el procés de selecció de les propostes de l’edició 2016 i va posar èmfasi en la necessitat de dotar d’evidència científica i d’innovació a la pràctica infermera.

A l’acte es van presentar 5 de les 7 experiències “sabàtiques” 2016, que són: “Millora de la qualitat de les cures d’infermeria en el torn de nit“, resultat de l’estada d’Elena Salas, supervisora general, al NYU Langone Medical Center de Nova York; “Model britànic d’atenció a l’embaràs i part després de tècniques de reproducció assistida” per Esther Crespo (ICGON), experiència al University College of London Hospital; Sara Pedragosa (ICMiD) va presentar “Aprenent a ensenyar: IDEUS“, resum de la seva estada a Leuven University, Bèlgica; Ramona Jerez, de l’Àrea Quirúrgica, que va fer l’estada a l’Hospital Pitié Salpêtrière de Paris, va mostrar l’experiència “Organització de l’equip d’infermeria d’anestèsia en pacients neurològics“; i Bárbara Romano (ICMDiM) va presentar “Tractament nutricional en pacients amb malaltia renal crònica en un hospital de tercer nivell a Londres. Observació i aprenentatge“, producte de la seva estada al King’s College de Londres. A part d’aquestes 5 professionals, també van gaudir dels premis sabàtics Sebastiana Socias, de l’Institut Clínic de Neurociències (ICN), que va fer l’estada al Yale New Haven Children’s Hospital de Connecticut (Estats Units) i va portar com a experiència “Contenció mecànica zero”; i Rebeca Domingo, de l’Institut Clínic Cardiovascular (ICCV), que va estar a l’Azienda Ospedaliero Universitaria de Pisa (Itàlia) i va aportar l’experiència “Optimització de la consulta de seguiment de dispositius intracardíacs”.

Els “Premis Sabàtics” comprenen unes estades a centres estrangers de entre 2 i 6 mesos, un temps durant el qual el professional rep el seu salari complert, així com la subvenció del transport i la manutenció. Ja està oberta la convocatòria de l’edició 2017.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.