divendres, 17 de març de 2017

El Dr. Manuel Bernal, president del Congrés de la Societat Catalana d’ORL-PCF

Els passats 23 i 24 de febrer es va celebrar, a l’Auditori Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, el XXIX Congrés de la Societat Catalana d’Otorinolaringologia i Patologia Cervico-Facial, presidit pel Dr. Manuel Bernal, cap del servei l’Otorinolaringologia de l’Institut Clínic d’Especialitats Mèdiques i Quirúrgiques (ICEMEQ), investigador de l’IDIBAPS i professor del Departament de Cirurgia i Especialitats Quirúrgiques de la Universitat de Barcelona (UB). Dels temes tractats en aquesta edició, a la qual hi van assistir 120 professionals, el Dr. Bernal destaca el referent al desenvolupament dels abordatges semirobòtics, que comencen a ser d’elecció davant la cirurgia robòtica convencional, per la seva millor adaptabilitat als requeriments dels cirurgians d’ORL: “La nova tecnologia facilita el maneig angulat per boca, per exemple en base de llengua, evitant-se així cirurgies agressives externes. Les càmeres d’alta definició (HD) també són flexibles i ofereixen una ressolució d’imatge molt alta“.

En quant a les línies que s’albiren en el desenvolupament futur d’aquesta especialitat, el Dr. Bernal opina que en els últims 15 anys l’ORL i la cirurgia Cérvico-Facial ha incorporat una bona part de la cirurgia plàstica i estètica al seu catàleg, seguint l’estela que han deixat altres països com els EUA, on aquesta part de cirurgia estètica i funcional ha estat desenvolupada principalment gràcies als otorinolaringòlegs. “Té la seva lògica, per quant l’ORL tracta el nas des de la perspectiva funcional, i té en compte aquest aspecte quan l’aborda des de la perspectiva estètica. La pràctica de l’otorinolaringòleg en el tractament quirúrgic de les glàndules salivars i el coll el porta quasi de forma natural als liftings i altres tècniques reconstructives, per quant es tracta d’un terreny força conegut“.

La propera cita més important en ORL en l’àmbit internacional tindrà lloc a Barcelona el proper mes d’octubre, amb la celebració del Congrés de la Confederació Europea, de la qual el Dr. Bernal n’ocupa la presidència des de 2015.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.