Categories

Entrada publicada a:

divendres, 24 de març de 2017

CRISH, un curs per a cocrear solucions innovadores per a la salut

Els dies 9 i 10 de març va tenir lloc a Barcelona la reunió que marca l’arrencada del projecte CRISH (Co-CReating Innovative Solutions for Health), que té per objectiu dissenyar un curs de formació per a professionals de la salut, investigadors i pacients, que ensenyarà una nova forma participativa i bottom-up de desenvolupar projectes d’innovació per millorar l’assistència sanitària. El projecte, finançat per la iniciativa europea EIT Health, està coordinat per la Universitat de Barcelona (UB), l’Hospital Clínic i ISGlobal.

CRISH és un curs curt que busca acostar diferents tècniques de cocreació, experiència del pacient (XPA) i emprenedoria als diferents actors del camp de la salut, inclosos els pacients i cuidadors, per desenvolupar productes, processos o serveis que cobreixin necessitats insatisfetes. Així, es treballarà en el redisseny dels serveis clínics, en el desenvolupament de solucions innovadores per a les necessitats no cobertes i en la identificació de noves hipòtesis de treball per a la recerca.

En la reunió de llançament van participar representants dels diferents socis que formen part de CRISH: la UB, l’Hospital Clínic, ISGlobal, la Fundació Bancària “la Caixa”, el IESE Business School, l’Imperial College London, la Universitat de Grenoble i IrsiCaixa. A més, amb l’objectiu de construir sinergies entre les diferents institucions i projectes amb els quals ISGlobal està col·laborant, també van participar com a convidats el director de la Càtedra Unesco de Community-based Participatory Research, Budd Hall, i Davy Lorans, representant de la Universitat de Lyon.

Al llarg de les dues jornades de treball es van definir els continguts que formaran part del programa del curs, les competències docents i els objectius d’aprenentatge. També es van organitzar els diferents mòduls del curs i es va definir l’estratègia d’avaluació del curs pilot, que està previst per a juny. L’edició final del curs tindrà lloc a l’octubre a Barcelona, amb possibles rèpliques a Londres i Grenoble.

Font: ISGlobal

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.