Categories

Entrada publicada a:

dijous, 16 de febrer de 2017

L’IDIBAPS acull la primera Reunió de Recerca en Hipertensió Pulmonar

El passat divendres 3 de Febrer es va celebrar la primera Reunió de Recerca en Hipertensió Pulmonar a l’IDIBAPS. La reunió va estar organitzada per la Línea de Investigación en Hipertensión Pulmonar del Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Respiratorias (CIBERES), de la qual n’és coordinador el Dr. Joan Albert Barberà, investigador de l’IDIBAPS i responsable de la Unitat d’Hipertensió Pulmonar de l’Hospital Clínic.

L’acte va reunir en un mateix fòrum investigadors del camp de la Pneumologia, la Cardiologia, la Farmacologia, la Biologia Molecular i la Biofísica, entre d’altres, pertanyents a diferents centres espanyols, amb l’objectiu de compartir informació i projectes de recerca en el camp de la Hipertensió Pulmonar.

Va ser la primera vegada que s’organitzava una reunió d’aquestes aquestes característiques a Espanya. Hi van participar més de 80 investigadors, tant del CIBERES com externs, i va comptar amb la contribució del Prof. Marc Humbert, de la Université Paris-Sud, Director del Centre de Référence de l’Hypertension Pulmonaire Sévère de França, que va donar una conferència sobre el desenvolupament de nous tractaments per la hipertensió arterial pulmonar.

Es van efectuar presentacions orals dels treballs d’investigació que s’estan realitzant actualment i també de les plataformes de suport a la recerca disponibles en aquest camp, entre les que destaca el Biobanc d’Hipertensió Pulmonar, coordinat pel Biobanc del Clínic-IDIBAPS.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.