dimecres, 1 de febrer de 2017

El Clinic participa en l’elaboració de les noves recomanacions ERS/ATS per a la tècnica DLCO-sb de funció pulmonar

Per medir la capacitat funcional pulmonar es disposa de diverses tècniques. Una d’elles és la prova de difusió pulmonar a monòxid de carboni (CO) en una sola respiració (DLCO-sb), que comprova la quantitat de CO que es transfereix dels de l’aire inhalat fins al torrent sanguini, a través dels alvèols. És una tècnica incruenta i fàcil d’executar que ajuda al diagnòstic diferencial de diverses patologies pulmonars. Recentment, un equip d’experts de la Societat Europea de Medicina Respiratòria (ERS) i de la Societat Americana del Tòrax (ATS) ha publicat les noves recomanacions per a la DLCO-sb que actualitza els estàndards tècnics d’aquesta prova. Entre els experts està el Dr. Felip Burgos, infermer del Centre de Diagnòstic Respiratori del servei de Pneumologia de l’Institut Clínic Respiratori, investigador del grup IDIBAPS “Mecanismes Fisiopatològics de les Malalties Respiratòries” i professor associat de la UB. El document s’ha publicat a la revista European Respiratory Journal i està disponible en versió completa i en format sumari.

El document, elaborat amb les opinions i el consens de les dues societats científiques, posa al dia les recomanacions publicades l’any 2005 sobre la capacitat de difusió pulmonar, proporciona noves formes de càlcul de gasos exhalats, fa una revisió de la literatura sobre aquesta tècnica i analitza les capacitats de la tecnologia actual en referència als sistemes que utilitzen analitzadors ràpids (RGA) de monòxid de carboni i gas traçador, que són avui dia el més utilitzats.

En paraules del Dr. Burgos, “la nostra voluntat és que les noves recomanacions de l’ERS/ATS ara publicades siguin una guia de referència mundial, tant pels professionals clínics quant a la realització tècnica del DLCO-sb, como per a la indústria fabricant dels equipaments”.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.