Categories

Entrada publicada a:

dijous, 23 de febrer de 2017

El CAPSBE s’incorpora a S.O.S. Refugiats

El Consorci d’Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerre (CAPSBE) se suma al projecte humanitari S.O.S. Refugiats, que fins ara era compartit entre l’Hospital Clínic i l’ Hospital Sant Joan de Déu. Amb la incorporació del CAPSBE s’aportarà personal sanitari als campaments de Grècia per col·laborar en l’assistència primària que es presta als refugiats. Aquest cap de setmana marxarà la Dra. Paloma Rodríguez, pediatra, a l’illa grega de Chios.

Aquest nou sistema col·laboratiu permetrà que el Clínic se centri en dos programes d’ajuda especialitzada per contribuir a millorar problemes sanitaris concrets amb una alta incidència entre els refugiats.

Un equip per assistir els afectats de transtorns mentals

El trauma de la guerra, l’emigració i el fet de trobar-se aïllat en un campament són, en molts casos, detonants que afavoreixen l’aparició de transtorns mentals entre els refugiats. És per aquest motiu que la Dra. Ma. Luisa Imaz, psiquiatra del Clínic, coordinarà un “Equip de Salut Mental” que prestarà assistència i teleassistència psicològica i psiquiàtrica i oferirà tallers de gestió de l’estrès tant per a refugiats com per a sanitaris. A més, desenvoluparà un projecte de recerca sobre la gestió de l’estrès en embarassades i postpart.

La ginecologia i la obstetrícia, un repte a afrontar

Les persones que migren són, en la majoria dels casos, les que poden desplaçar-se suportant condicions físiques duríssimes i establir-se en un altre país per començar de zero. És a causa del gran nombre de dones joves atrapades als camps de refugiats que els embarassos s’han convertit en un fet freqüent. La Dra. Anna Gonce coordinarà un equip de professionals del Clínic que prestarà l’assistència que requereixen les dones gestants.

Aquesta nova formula del projecte donarà resposta a una part important de les necessitats sanitàries dels refugiats amb més eficàcia i nous recursos. Segueix sent important, però, la contribució de tanta gent com sigui possible per tal de mantenir la sostenibilitat econòmica del projecte.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.