dijous, 2 de febrer de 2017

El Dr. Ernest Bragulat i el servei d’Urgències inauguren el Fòrum Salut Clínic 2017

El Dr. Ernest Bragulat, cap de secció del servei d’Urgències, va ser l’encarregat d’inaugurar el passat dijous 26 de gener el cicle 2017 de les conferències en salut Fòrum Salut Clínic, amb un tema força candent en aquesta època de l’any: Com funcionen les Urgències a l’Hospital Clínic de Barcelona?


Segons va explicar el Dr. Bragulat, el servei d’Urgències del Clínic atén a totes les persones que consideren que la seva salut requereix ser valorada d’una manera urgent. Una tercera part d’aquestes persones arriben amb transport sanitari, i les dues terceres parts restants hi acudeixen de manera espontània.

El servei atén diàriament unes 250 consultes. Per a gestionar de forma més eficaç l’atenció hi ha establert un sistema de priorització que consta d’una escala de 5 nivells, que va del nivell I al V. El nivell I correspon als casos més urgents, i va baixant fins a arribar al nivell V, que és el correspon als casos de menor urgència.

També, el servei disposa d’un sistema informàtic de gestió, anomenat “triatge”, que dóna suport a la presa de decisió del personal assistencial a l’hora de prioritzar l’assistència que ha de rebre el pacient segons el motiu de la seva consulta. Aquests professionals estan, a més, formats específicament per portar a terme aquesta feina. Les xifres indiquen que el 55% de les urgències que arriben a l’Hospital Clínic es classifiquen dins el nivell de triatge III, que correspon a una urgència mitjana.

Un cop s’ha establert el nivell d’urgència de la consulta en el triatge, s’indica als pacients la planta de l’edifici d’Urgències a la que s’han de dirigir per ser atesos. L’edifici té una estructura vertical, amb plantes assistencials a les quals correspon un nivell de triatge determinat, de forma que d’aquesta forma els pacients més urgents s’atenen sempre abans.

Després del torn de preguntes del públic assistent, es va presentar la propera conferència del cicle, prevista pel dijous 23 de febrer, que porta per títol Bipolars. La malaltia de les emocions, i anirà a càrrec del Dr. Eduard Vieta, cap de servei de Psiquiatria i Psicologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i del grup Trastorns Bipolars de l’IDIBAPS.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.