Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 10 de gener de 2017

Transplant Biomedicals rep una injecció econòmica per desenvolupar un dispositiu de preservació d’òrgans

Transplant Biomedicals, una de les dues spin-off sorgides de l’IDIBAPS,  rebrà fins a un màxim de 2’5 milions d’euros per dur a terme la fase clínica d’un dispositiu mèdic destinat a millorar la preservació i el transport de ronyons i fetges per a trasplantaments. Aquesta injecció econòmica és fruit de l’acord amb Caixa Capital Risc i Kereon Partners, la companyia fundada, entre d’altres, per Carmen Peralta, coordinadora del grup Estratègies per a la protecció de la lesió hepàtica induïda per isquèmia-reperfusió.

Transplant Biomedicals desenvolupa productes per millorar la preservació d’òrgans, teixits i cèl·lules, per exemple durant el transport entre l’hospital donant i el receptor. Els resultats preclínics indiquen que el TB-1, el nom científic d’aquest dispositiu, augmentarà el nombre d’òrgans aptes per a ser trasplantats així com l’índex de supervivència dels pacients. A més de l’estudi amb pacients, la inversió cobrirà el desenvolupament tecnològic del dispositiu i l’obtenció del marcatge CE per iniciar les vendes a Europa el 2018.

Aquesta és la primera ronda d’inversió que es tanca en l’àmbit de la salut a Espanya el 2017. Des del 2014, Transplant Biomedicals acumula 3,5 milions d’euros obtinguts de capital de risc, per la qual cosa s’ha convertit en l’entitat de dispositius mèdics no diagnòstics que més capital privat ha captat a l’Estat.

Peu de foto: Asseguts: Ignasi Heras i Carmen Peralta, de Transplant Biomedicals. Drets: Joaquín Sanz, Alex Casta, i Josep Gatell, de les empreses inversores.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.