Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 30 de gener de 2017

Es celebra amb força èxit la VIII Jornada d’Hipertensió Pulmonar

El passat 13 de gener es va celebrar a la sala Farreras Valentí de l’Hospital Clínic, amb un gran èxit d’assistència, la VIII Jornada d’Hipertensió Pulmonar, trobada adreçada als pacients i familiars per tractar temes d’interès relacionats amb la malaltia i facilitar la relació amb els professionals de la salut. La Jornada la promou la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR) i l’organitzen la Unitat d’Hipertensió Pulmonar i la Unitat d’Atenció Integrada del Clínic.


El Dr. Àlvar Agustí, director de l’Institut Clínic Respiratori (ICR), la Sra, Gemma Martinez, Directora Infermera, i el Dr. Joan Albert Barberà, responsable de la Unitat d’Hipertensió Pulmonar de l’ICR, van ser els encarregats de donar la benvinguda als assistents en nom del centre, després de la qual es va desenvolupar la jornada en tres apartats. El primer, a càrrec de la Dra. Montserrat Milà, del servei de Bioquímica i Genètica Molecular del Centre Clínic de Diagnòstic Biomèdic (CDB), va tractar de la qüestió “Es pot heretar la Hipertensió Pulmonar?“. El segon es va centrar en la importància de la participació dels pacients en la presa de decisions, a càrrec del Dr. Joan Escarrabill, director del Programa d’Atenció a la Cronicitat. I el tercer apartat, amb l’excel·lent presentació del Sr. Pere Ballbé, va tractar de les necessitats dels afectats d’hipertensió pulmonar. També, es va projectar un vídeo on diferents pacients explicaven què ha representat per a ells tenir la malaltia, el qual va originar un interesantíssim debat entre els assistents.

En l’apartat dedicat a les associacions d’afectats, es va tractar dels  “Recursos disponibles per als pacients“, on es va constatar un cop més, les ganes de sumar esforços, de compartir projectes i el gran treball que desenvolupen aquest tipus d’assiociacions.  Enguany, a més, la Jornada ha permès la presentació de l’organització de pacients “Hipertensión Pulmonar España-Organización de Pacientes HPE-ORG“, als quals els presents varen donar la benvinguda i els van desitjar molt d’èxit.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.