dilluns, 2 de gener de 2017

El Dr. Miquel Bioque rep el Premi Sanitat Baix Llobregat 2016 del Col·legi de Metges de Barcelona

El passat 14 de desembre la delegació comarcal del Baix Llobregat del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) va celebrar l’entrega dels Premis Sanitat Baix Llobregat 2016 a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí. El Dr. Miquel Bioque, de la Unitat d’Esquizofrenia de l’Hospital Clínic-IDIBAPS, va ser premiat en la categoria de “Millor Publicació en Atenció Hospitalària”. L’acte va comptar amb la intervenció del president del COMB, el Dr. Jaume Padrós.

El Dr. Bioque va ser premiat pel seu article titulat “Dysregulated peripheral endocannabinoid system signaling is associated with cognitive deficits in first-episode psychosis”, publicat el 2016 a la revista Journal of Psychiatry Research. Aquest treball correlaciona la presència d’una disrregulació del sistema endocannabinoide amb determinats dèficits cognitius en els pacients en fases inicials d’un trastorn psicòtic. Algunes de les determinacions i paràmetres descrits poden ser utilitzades com a biomarcadors i obrir noves vies i dianes per al tractament d’aquests trastorns, com l’esquizofrènia. Aquest estudi s’emmarca dins del Projecte PEPs, finançat pel Fondo de Investigaciones Santiarias coordinat pel Dr. Miquel Bernardo, director de la Unitat d’Esquizofrènia de l’Hospital Clínic de Barcelona, i del Projecte intramural FLAMM-PEPs , finançat pel CIBERSAM i coordinat pel professor Juan Carlos Leza, investigador principal del grup de Neuropsicofarmacologia de la Universitat Complutense de Madrid.

Referència de l’article:

Dysregulated peripheral endocannabinoid system signaling is associated with cognitive deficits in first-episode psychosis

Bioque M, Cabrera B, García-Bueno B, Mac-Dowell KS, Torrent C, Saiz PA, Parellada M, González-Pinto A, Lobo A, Leza JC, Bernardo M; FLAMM-PEPs Study – Centro de Investigación Biomédica en Red de Salud Mental

J Psychiatr Res. 2016 Apr;75:14-21

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.