dimecres, 23 de novembre de 2016

L’àrea d’Urgències del Clínic, premi Best in Class 2016


L’àrea d’Urgències de l’Hospital Clínic de Barcelona ha rebut el premi Best in Class 2016 com a la millor de la seva especialitat en l’àmbit estatal pel que fa a l’atenció al pacient. L’entrega dels premis va tenir lloc el passat 10 de novembre a l’Hospital La Fe de València.

Aquest reconeixement és degut a el gran equip de professionals que treballen a Urgències i no hagués estat possible sense l’empenta de tothom”, afirma el Dr. Miquel Sánchez, cap de l’àrea d’Urgències del Clínic.

L’àrea d’Urgències és pionera en la implementació de millores de processos assistencials a través de la metodologia Lean Healthcare en un servei d’Urgències. “Aquesta metodologia ens ha permès retallar un 30% el temps en la presa de decisions, és a dir, el temps que passa des que el pacient entra per la porta d’urgències fins que es pren una decisió sobre si tona a casa o se l’ingressa”, explica el Dr. Sánchez.

També és un referent pel que fa a docència i recerca. Per una banda és un dels serveis de l’hospital millor puntuats pels alumnes de pre-grau i pels residents; per l’altra, és un dels pocs serveis d’urgències d’Espanya que participa en estudis multicèntrics internacionals, en àrees com la toxicologia clínica, malaltia cardiovascular (síncope, insuficiència cardiaca, dolor toràcic), la malaltia tromboembòlica o les infeccions.

La d’aquest any ha estat la XI edició dels premis Best in Class, una iniciativa del diari Gaceta Médica, del Grup de Comunicació Wecare-u, i de la Càtedra de  Innovación y Gestión Sanitaria de la Universidad Rey Juan Carlos. Aquests premis, 33 en total, estan subjectes a l’índex ICAP (Índex de Qualitat Assistencial al Pacient) que elabora la Càtedra, i tenen com a objectiu promoure l’excel·lència en els centres hospitalaris, així com en els serveis, unitats i centres d’atenció primària del territori nacional, tant públics com privats, pel que fa referència a l’atenció als pacients.

Més informació sobre els premis a Best in Class 2016.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.