dimarts, 29 de novembre de 2016

El Clínic i l’IDIBAPS recullen quatre premis de Diario Médico a les millors idees del 2016

La festa de les Millors Idees de l’Any en matèria sanitària, impulsada per Diario Médico, ha repartit quatre premis a projectes del Clínic-IDIBAPS. L’entrega va tenir lloc al Teatre Nacional de Catalunya el dilluns 28 de novembre i es van guardonar els projectes Living Lab Diabetes; Liver on a Chip; una app per detectar possibles casos de zika i la implantació, per primera vegada a Espanya, d’una vàlvula aòrtica descel·lularitzada.

En la categoria de Mecenatge i Solidaritat es va premiar el projecte Living Lab Diabetes. Aquesta iniciativa, encapçalada pel Dr. Ramon Gomis, director de l’IDIBAPS, estava emmarcada dins de la Càtedra d’Innovació en Diabetis de la Fundació AstraZeneca i va comptar amb la participació del CIBERDEM. El Living Lab va reunir participants de perfils molt diferents (des d’arquitectes i urbanistes a botànics i docents), per compartir experiències i proposar idees innovadores per lluitar contra el sedentarisme.

Diario Médico va reconèixer també la implantació, per primera vegada a Espanya, d’una vàlvula aòrtica descel·lularitzada. Un equip de cirurgians de l’Hospital Clínic liderat pel Dr. Eduard Quintana la va portar a terme amb èxit el passat juny en el marc del projecte ARISE, una iniciativa europea del programa de recerca Horizon 2020 que avalua els resultats d’aquesta nova vàlvula en 6 dels principals centres de cirurgia cardiaca d’Europa. L’objectiu d’aquestes vàlvules és superar les complicacions que presenten els actuals recanvis de vàlvula aòrtica.

El projecte Liver on a Chip va ser guardonat en la categoria de Recerca i Farmacologia. Està dirigit pel Dr. Jordi Gràcia-Sancho, del Laboratori d’Hemodinàmica Hepàtica de l’IDIBAPS, i va aconseguir dissenyar i fabricar una cambra de co-cultiu cel·lular que simula el microambient de l’interior del fetge.

OlympTrip, una aplicació de mòbil que va servir per  monitoritzar la salut dels esportistes espanyols que van participar en els Jocs Olímpics de Brasil 2016, també va ser guardonada a la gala de Diario Médico. Es tracta d’una app que tenia l’objectiu de detectar malalties transmissibles, en concret la infecció pel virus del Zika. Hi van participar diverses institucions, entre les quals hi havia l’Institut de Salut Global de Barcelona; el Clínic; la Universitat Politècnica de Madrid; l’Obra Social “La Caixa” i el Comitè Olímpic Espanyol.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.