Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 11 de octubre de 2016

S.O.S. Refugiats organitza una xerrada per informar sobre la situació dels camps a Grècia

El pròxim 19 d’octubre a les tres de la tarda tindrà lloc una xerrada organitzada per S.O.S. Refugiats a la Sala Farreras Valentí on s’informarà sobre la situació que es viu als camps de Grècia arran de l’onada migratòria i del paper dels cooperants del Clínic i Sant Joan de Déu. Durant l’acte, es relataran en primera persona les experiències d’alguns cooperants que ja han tornat dels camps.

Els cooperants que van als camps de Grècia amb S.O.S. Refuguiats són treballadors del Clínic o Sant Joan de Déu que marxen escalonadament en grups d’entre tres i quatre persones. Està previst un total de vuit equips, i de moment ja s’ha arribat a la meitat.

La Dra. Elisenda Gómez, del servei d’Urgències, serà una de les ponents de la xerrada. Ella ha estat als camps grecs amb l’objectiu d’aportar idees organitzatives que millorin l’assistència sanitària dels refugiats. El dos d’octubre enviava un mail al grup de suport de S.O.S. Refugiats: “venir aquí a cooperar pot suposar fer moltíssimes coses en positiu. Si es millora l’organització, sens dubte redundarà en l’atenció que es dóna als refugiats. Malauradament, han anat a parar a un país on el context socioeconòmic és pèssim, i de fet hi ha serveis i indrets abandonats a la seva sort a l’illa. Coses que fa 30 anys, al nostre país, ja no vèiem”.

La infermera Carmen Aranda també va ser als camps de refugiats. “Estar en contacte amb aquesta situació, fer coses per millorar-la i ser testimoni del que està passant és una bona experiència”, diu. Tanmateix, tot i que valora positivament el fet d’haver estat a Grècia, creu que per tal d’aprofitar el potencial dels cooperants, hi ha molts canvis a fer: “Professionalment crec que es podria fer més del que es fa, hi ha una infrautilització dels recursos humans, algunes vegades per desorganització de WAHA, l’ONG a la qual s’integren els cooperants de S.O.S. Refugiats quan van als camps, de vagades per la falta de coordinació amb altres ONG”.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.