Categories

Entrada publicada a:

dijous, 6 de octubre de 2016

Més de 5.500 persones participen en la campanya de prevenció del càncer de pell impulsada pel Col·legi de Farmacèutics i el Clínic

El passat mes de juny es va posar en marxa una campanya de prevenció del càncer de pell sota el lema “Abans de deixar-t’hi la pell, consulta” a través del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i en col·laboració amb l’Hospital Clínic. Amb una durada de 3 setmanes -entre el 23 de maig, Dia Mundial del Melanoma, i el 13 de juny, Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell-, es van realitzar més de 5.500 enquestes a 280 farmàcies de Barcelona ciutat i província. En el 98% dels casos els participants van valorar de forma positiva (10,1%) o molt positiva (87,9%) el fet que les farmàcies realitzin activitats de prevenció.

L’objectiu de la campanya era, d’una banda, conscienciar sobre la importància de tenir uns bons hàbits d’exposició al sol -no només a l’època estival, sinó durant tot l’any- i, de l’altra, obtenir dades útils per al conjunt de la societat que fomentin la prevenció i detecció precoç del càncer més freqüent al nostre país, però també un dels que presenta millors perspectives de curació si es detecta a temps.

El Dr. Josep Malvehy, director i coordinador de la Unitat de Melanoma de l’Hospital Clínic, afirma que aquesta campanya ha mostrat que “les farmàcies, actuant com a agent de promoció de la salut de primer nivell en la nostra societat, poden facilitar amb eficàcia informació i recomanacions de prevenció primària del càncer de pell”. “La campanya tenia com a objectiu educar, crear sensibilitat i detectar individus amb factors de risc especials al càncer de pell que han d’acudir al metge per una revisió de la pell i així poder detectar càncer de pell ocult. Des de la Unitat de Melanoma de l’Hospital Clínic de Barcelona s’ha dissenyat amb l’equip del COFB una campanya diferent i que ha permès definir millor les estratègies de prevenció  d’aquesta malaltia en la nostra població”, afegeix.

Per la seva banda Núria Bosch,  anterior vocal de Dermofarmàcia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i actual vicetresorera, explica que “aquesta campanya és un exemple més que la implicació dels farmacèutics en projectes de prevenció i detecció precoç, en col·laboració amb la resta de professionals sanitaris, pot tenir un impacte molt alt per millorar el pronòstic de malalties com el càncer de pell. Així es percep també per part dels enquestats, que han valorat molt positivament la participació de la farmàcia en aquest tipus d’iniciatives. El fet de ser el professional sanitari més accessible i sovint el primer a qui es consulta, permet arribar de forma molt efectiva a la població”.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.