Categories

Entrada publicada a:

dijous, 20 de octubre de 2016

L’IDIBAPS participa en la creació dels primers criteris internacionals per al diagnòstic de la malaltia per IgG4

La IgG4 és una subclasse d’Immunoglobulina G que normalment no representa més d’entre el 3 i el 6% del total d’Immunoglobulina G sèrica i que està implicada en un ampli espectre d’entitats clíniques. En general, aquestes entitats es caracteritzen per una reacció inflamatòria, difusa o formant una massa, única o múltiple, que afecta glàndules exocrines, ganglis limfàtics o teixits extranodals. La malaltia relacionada amb IgG4 té una base autoimmune i es va descriure tan sols fa deu anys. La diversitat en la presentació clínica fa que el diagnòstic sigui molt complex.

Recentment s’ha iniciat una col·laboració internacional per crear els primers criteris que permetin detectar amb més precisió i celeritat la patologia. El projecte està avalat pel Col·legi Americà de Reumatologia (ACR) i la Lliga Europea Contra el Reumatisme (EULAR) i inclou el treball en xarxa de més de 100 investigadors d’arreu del món. El projecte està coordinat per John H. Stone (Coordinador Americà), professor de la Harvard Medical School, i per Manuel Ramos-Casals (Coordinador Europeu), investigador del Grup de Malalties Autoimmunes de l’IDIBAPS-Clínic.

Els primers resultats es presentaran al Third International IgG4-RD Symposium que tindrà lloc a mitjans de febrer del 2017.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.