Categories

Entrada publicada a:

dijous, 13 de octubre de 2016

Es publica el “Handbook of Translational Medicine”

La setmana passada es va iniciar la distribució del “Handbook of Translational Medicine”. El manual ha estat editat pel Dr. Josep M. Llovet, professor ICREA a l’IDIBAPS-Hospital Clínic i director del Màster en Medicina Translacional de la Universitat de Barcelona, i ha comptat amb la participació de nombrosos professionals del Campus Clínic. L’objectiu del llibre es resumir els conceptes bàsics de la medicina translacional, entesa com la disciplina que trasllada els coneixements i descobriments de recerca bàsica generats en les ciències biomèdiques a la pràctica clínica.

Publicat en anglès per la Universitat de Barcelona, el “Handbook of Translational Medicine” repassa els principis bàsics de la genòmica i l’epigenòmica, les noves tecnologies en biomedicina i el maneig del big data i de les mostres biològiques. A partir d’aquí, se centra en la translació clínica de la recerca en àmbits com l’oncologia, les neurociències, la diabetis, les malalties autoimmunes, la salut pública o el metabolisme. El manual també aborda, entre d’altres, els assaigs clínics, els marcadors biològics, les tècniques d’imatge així com la innovació i l’emprenedoria.

El manual va dirigit a estudiants de grau, màster i doctorat, residents, així com a facultatius i professionals de la biomedicina que treballen en hospitals i institucions acadèmiques.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.