Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 19 de octubre de 2016

El Grup sobre Inflamació en malaltia hepàtica rep un premi per investigar l’albúmina

Joan Clària, cap del grup sobre Inflamació en malaltia hepàtica de l’IDIBAPS-Clínic, ha estat un dels guanyadors del premi Albus, que concedeix anualment la companyia Grífols. Amb una dotació de 50.000 euros, el guardó promou la recerca sobre l’albúmina com a producte terapèutic.

En el cas del grup que encapçala Clària, els recursos es destinaran a investigar els efectes biològics sobre les cèl·lules del sistema immunitari innat de l’albúmina quan es troba en forma oxidada, com és el cas dels pacients amb malaltia hepàtica crònica. Segons la hipòtesi del grup de l’IDIBAPS, la forma oxidada de l’albúmina podria tenir un efecte inflamatori que contribuiria a exacerbar la resposta inflamatòria sistèmica que presenten els pacients amb malaltia hepàtica crònica i que sovint condueix a la fallada multiorgànica.

L’entrega del premi va tenir lloc el dimarts 4 d’octubre a Milà.

(Autor de la Imatge: Dirk Michael Deckbar)

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.