Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 26 de setembre de 2016

El Clínic, seu d’un projecte europeu per emfatitzar la formació pràctica de les infermeres

L’Hospital Clínic, en col·laboració amb l’Escola d’Infermeria de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB), acull les jornades Implementation of Dedicated Educational Units in Europe (IDEUs-eu), que tenen lloc entre el 26 i el 30 de setembre. Aquesta trobada vol donar resposta a un dels principals reptes al qual han de fer front el col·lectiu infermer: assolir l’autonomia necessària que els permeti iniciar-se en la seva professió. De fet, és un repte compartit entre l’estudiant i el formador, que afegeix el rol docent a la seva pràctica assistencial.

A les jornades hi assistiran professionals dels països que, juntament amb el nostre, formen part del projecte IDEUs-eu (Portugal, Turquia, Bèlgica i Polònia). L’objectiu és que a partir d’aquesta reunió s’avanci en el coneixement i la comprensió comuna sobre la metodologia de les Dedicated Educational Units (DEU), unitats que volen implementar un nou mètode per enriquir el desenvolupament formatiu de les estudiants d’infermeria a Europa.

Durant aquest curs, es vol posar èmfasi en la col·laboració entre les universitats i els centres hospitalaris, ja que és cabdal per a la formació dels estudiants. El “mentor clínic” treballa directament amb les estudiants durant el període de pràctiques. La seva tasca és donar suport perquè gradualment aconsegueixin desenvolupar les competències que els permetin assistir el pacient amb autonomia. D’altra banda, el professorat de les Escoles d’Infermeria, coordinen conjuntament amb el mentor clínic els objectius d’aprenentatge que ha de realitzar l’alumnat i és l’enllaç entre els hospitals i les universitats. També està previst que hi participin les coordinadores de les unitats assistencials, que han de guiar els seus equips per tal que l’alumnat aconsegueixi  la millora formativa.

IDEUS és pioner en la formació pràctica infermera del segle XXI

IDEUs-eu es tracta d’un projecte a tres anys vista finançat per la Unió Europea. La trobada que té lloc a partir d’avui, servirà per formar els formadors que rebran alumnes dels països participants IDEUs-eu a partir del 2017. A Catalunya, seran les estudiants d’infermeria de la UB que facin les seves pràctiques a la UCI Quirúrgica i a la Sala de Ginecologia del Clínic, les que es formaran en unitats pilot que participaran en el projecte europeu seguint el model d’IDEUs.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.