Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 21 de setembre de 2016

El Clínic i Bristol-Myers Squibb signen un acord per impulsar la recerca en Immuno-Oncologia

L’Hospital Clínic de Barcelona i Bristol-Myers Squibb han signat avui un conveni per promoure activitats de recerca, divulgació i difusió dels coneixements relacionats amb la Immuno-Oncologia a la lluita contra el càncer. L’acord de col·laboració l’han signat el Dr. Josep M. Campistol, director general de l’Hospital Clínic, i Roberto Úrbez, director general de Bristol-Myers Squibb per a Espanya i Portugal. Les dues entitats es comprometen a avaluar i desenvolupar projectes d’interès comú en oncologia, dins de les àrees d’abordatge integral d’aquesta malaltia.

Un dels darrers avenços en el tractament del càncer és la Immuno-Oncologia: amb l’activació del sistema immune del pacient, són les pròpies defenses les que actuen contra les cèl·lules tumorals. Així s’aconsegueix una major eficàcia en tumors difícils de tractar. Aquest tipus de tractaments d’immunoteràpia han demostrat un augment en les expectatives de supervivència a llarg termini i una millora en la qualitat de vida dels pacients que conviuen amb la malaltia. Però encara hi ha un llarg camí per recórrer en aquest camp ja que aquesta nova estratègia terapèutica es troba en fases inicials. Per això la necessitat de posar en marxa iniciatives d’aquest tipus, per treballar de forma conjunta i avançar en el tractament del càncer a través de la immunoteràpia.

El Dr. Josep M. Campistol explica que “estem molt satisfets amb la signatura d’aquest conveni, ja que suposa un gran suport als nostres equips d’oncòlegs i hematòlegs, que treballen sense descans per desenvolupar projectes de recerca que impulsin el coneixement en la lluita contra el càncer, tant entre la comunitat mèdica i en les institucions, com en la societat en general“. Per la seva banda, el Dr. Aleix Prat, Cap de Servei d’Oncologia de l’Institut Clínic de Malalties Hemato-oncològiques (ICMHO), afirma que “els tractaments immunològics són una realitat assistencial en alguns tipus de càncer i ho serà en molts més en el futur; ara bé, queda un llarg recorregut i el nostre objectiu és seguir liderant el desenvolupament de noves teràpies immunològiques en oncologia així com descobrir biomarcadors predictius de benefici a aquests tractaments“.

A Bristol-Myers Squibb, la nostra màxima prioritat és millorar la vida dels pacients a través de la satisfacció de les necessitats mèdiques no cobertes, per això, estem compromesos amb la formació científica que impulsi l’avenç en la recerca i aprofundeixi en els coneixements en oncologia” afirma Roberto Úrbez, director general de Bristol-Myers Squibb per a Espanya i Portugal. I afegeix, “aquest acord conjunt amb l’Hospital Clínic de Barcelona suposa una ferma aposta pel desenvolupament de projectes que contribueixin a la millora del tractament contra el càncer i la supervivència del pacient a llarg termini“.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.