Categories

Entrada publicada a:

dijous, 4 de agost de 2016

Ramon Gomis explica a “Ciència After Work” els beneficis de la sardina en la diabetis tipus II

En la darrera sessió del Ciència After Work, que va tenir lloc en el mes de juny, es va reflexionar sobre els beneficis del consum de sardina des del punt de vista científic, social i cultural.  Amb el títol ‘Sardina en xarxa: alimentació, salut i sostenibilitat’, la conversa científica que va tenir lloc a la Pedrera va comptar amb la participació del Dr. Ramon Gomis, director de l’IDIBAPS; Toni Massanés, director de la Fundació Alícia; i de Sergi Tudela, director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat.

L’adopció d’una bona pauta nutricional des del moment del diagnòstic en els pacients de diabetis tipus 2 endarrereix la introducció de tractaments farmacològics i la sardina és un dels aliments que contribueix a assolir aquest objectiu.

En la sessió es van presentar els resultats d’un estudi liderat pel Dr. Ramon Gomis sobre els efectes beneficiosos que genera el consum de 100 grams diaris de sardina en els pacients amb diabetis tipus 2, en el que va col·laborar la Fundació Alícia. Aquest estudi també va analitzar fins a quin punt la ingesta habitual d’aquest producte, en el marc d’una alimentació equilibrada, pot contribuir a reduir les perspectives d’incidència de la diabetis en el futur: 533 milions de persones l’any 2035, segons va apuntar el Dr. Gomis.

Des del punt de vista dels hàbits alimentaris, el director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés, va insistir en la idea de promoure uns paràmetres d’alimentació saludables i sostenibles.

Durant la sessió, també es van abordar aspectes relacionats amb el consum sostenible de la sardina. El director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, Sergi Tudela, va explicar que el seitó i la sardina suposen el 50% del volum de pesca a Catalunya, percentatge que ha remuntat després d’un període transitori de reducció de la captura a causa de factors ambientals.

Font: Fundació Catalunya La Pedrera

Fotografia: Catalina Mares

Comparteix aquesta entrada

  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • LinkedIn
  • Technorati
  • TwitThis
  • Meneame
  • StumbleUpon

Els comentaris estan tancats.