Categories

Entrada publicada a:

divendres, 29 de juliol de 2016

Mario Ezquerra i Rubén Fernández-Santiago guanyen una beca de “The Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research”

Els Dr. Mario Ezquerra (investigador del Programa Miguel Servet del ISCIII) i Rubén Fernández-Santiago (Jove Investigador MINECO), membres del grup IDIBAPS Malalties Neurodegeneratives, han rebut una beca de The Michael J Fox Foundation for Parkinson’s Research (MJFF) com a investigadors principals per portar a terme el projecte de recerca “MicroRNAs as biomarkers of the prodromal stage of Parkinson disease“. L’estudi té com a objectiu estudiar la desregulació temprana de microRNAs en subjectes asimptomàtics amb alt risc de Malaltia de Parkinson. El projecte s’emmarca en el programa “Improved biomarkers and clinical outcome measures” de la MJFF, té prevista una durada de dos anys i comptarà amb 215.000 USD .

Anteriorment, els investigadors Esquerra i Fernández-Santiago havien descrit en altres estudis que l’expressió de determinats microRNAs està alterada en sèrum de pacients amb trastorns de conducta en la fase REM del son (RBD) abans de la seva fenovoncersió en malaltia de Parkinson. Ara, intentaran analitzar l’expressió de microRNAs en sèrum en una cohort longitudinal de subjectes asimptomàtics portadors de la mutació patogènica G2019S en el gen LRRK2 amb alt risc de Parkinson, fins al moment de manifestació dels símptomes motors. En últim terme, el projecte pretén identificar biomarcadors de progressió en la fase prodròmica de la malaltia de Parkinson que tinguin utilitat clínica per a la predicció.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.