dilluns, 13 de juny de 2016

El Dr. Antoni Trilla rep la Medalla Big Vang a la millor divulgació científica

Antoni Trilla, professor de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, ha estat distingit amb la Medalla Big Vang en reconeixement «al seu altruisme i vocació de servei» amb els mitjans en la comunicació d’informacions amb rigor científic a tota la ciutadania. Trilla va rebre la distinció en l’acte de celebració del primer aniversari de Big Vang —el canal d’informació científica en línia de La Vanguardia—, que va tenir lloc el 7 de juny al Palau Macaya de Barcelona.

La medalla està impulsada pel canal Big Vang, en col·laboració amb RAC1, 8tv i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), que han format part del jurat. Aquesta distinció premia l’esforç comunicatiu dels científics que col·laboren amb els mitjans de comunicació per transmetre informacions amb criteri científic i evitant falses expectatives i alarmes innecessàries.

Crisis de salut pública causades per l’impacte de la grip A, el virus de l’Ebola o el virus zika són alguns dels escenaris informatius en què ha participat el professor Antoni Trilla, que és cap del Servei de Medicina Preventiva i director de Qualitat i Seguretat Assistencial de l’Hospital Clínic de Barcelona i professor de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). Antoni Trilla va rebre la distinció de mans de la periodista Maria Xinxó (8tv) «pel seu altruisme, amabilitat, vocació de servei i enorme paciència —de la qual sovint sap greu abusar, però n’abusem igualment— per ajudar els mitjans de comunicació a transmetre als ciutadans idees no sempre senzilles sobre virus, bacteris i altres criatures conflictives, incloent-hi, en ocasions, algun Homo sapiens».

Antoni Trilla és llicenciat en Medicina i Cirurgia i doctorat per la Universitat de Barcelona, màster en Economia de la Salut, màster en Gestió Hospitalària i de Serveis Sanitaris, i postdoctorat en Epidemiologia Hospitalària (Universitat d’Iowa, EUA). És especialista en medicina interna i especialista en medicina preventiva i salut pública, i ha rebut la Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari que atorga la Generalitat de Catalunya, entre altres distincions.

Font:  Universitat de Barcelona

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.