dimecres, 6 de abril de 2016

Professionals del Clínic participen en l’actualització de les Guies de Diagnòstic i Tractament del Carcinoma Hepatocel·lular

Els doctors Alejandro Forner, Maria Reig, Marta Burrel, Josep M. Llovet, Bruno Sangro, Carmen Ayuso, Concepció Bru  i Jordi Bruix són els membres de la Unitat d’Oncologia Hepàtica del Clínic, dirigida pel aquest últim a l’IDIBAPS i CIBEREHD, que han participat en la elaboració de les Guies actualitzadas de Diagnòstic i Tractament del Carcinoma Hepatocel·lular. Aquestes guies es publiquen  en la revista especialitzada Medicina Clínica.

Des de 2009 hi ha hagut importants avenços en el diagnòstic, tractament i estadificació del carcinoma hepatocel·lular, una neoplàsia primara de fetge que és la més freqüent i una de les principals causes de mort dels pacients amb cirrosi hepàtica. Aquestes millores han fet necessària una actualització de les Guies que es van publicar el 2009 i que el Ministeri de Sanitat i Consum va incloure en el seu catàleg de “Guías de Práctica Clínica”.

En la elaboració i redacció de l’actualització hi han participat societats científiques com la AEEH, que n’ha estat la promotora del projecte; la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM), la Sociedad Española de Radiología Médica (SERAM), la Sociedad Española de Radiología Vascular e Intervencionista (SERVEI) i la Sociedad Española de Trasplante Hepático (SETH).

L’amplia participació de la Unitat d’Oncologia Hepàtica del Clínic -també coneguda com grup BCLC–  en aquest treball consolida el seu reconeixement tant a nivell nacional com internacional.

Referència: Forner A, et al. Diagnóstico y tratamiento del carcinoma hepatocelular. Actualización del documento de consenso de la AEEH, SEOM, SERAM, SERVEI y SETH. Med Clin (Barc). 2016; 146(7):  http://dx.doi.org/10.1016/j.medcli.2016.01.028

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.