Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 25 de abril de 2016

L’EASL publica les guies de pràctica clínica pel maneig dels tumors hepàtics benignes

L’Associació Europea per a l’Estudi del Fetge (EASL) ha publicat a la revista Journal of Hepatology les  guies de pràctica clínica sobre les recomanacions per al diagnòstic i maneig dels tumors hepàtics benignes més comuns. El Dr. Alejandro Forner, Metge Especialista del Servei d’Hepatologia de l’Hosptial Clínic, investigador de l’IDIBAPS i del CIBERehd, i membre del comitè científic de l’EASL, forma part del grup multidisciplinari d’autors de les guies en el que hi ha patòlegs, radiòlegs, experts en biologia molecular, cirurgians i hepatòlegs. El document ha estat revisat per un comitè internacional d’experts del que forma part la Dra. Carmen Ayuso, Consultora Sènior del Centre de Diagnòstic per la Imatge del Clínic, i també investigadora de l’IDIBAPS i del CIBERehd.

Aquestes guies de pràctica clínica de l’EASL tenen com a objectiu oferir una ajuda actualitzada per a la pràctica i maneig dels tumors benignes més freqüents, com són l’hemangioma, la hiperplàsia nodular focal i l’adenoma hepatocel·lular.

El Dr. Forner explica que “el document ha tingut una gran acceptació per la comunitat científica atès que no hi havia gaires documents que expliquessin a través de l’evidència científica el maneig d’aquestes lesions. Per tant era molt important establir unes recomanacions per homogeneïtzar i classificar el grau d’evidència de la malaltia respecte al diagnòstic, pronòstic i tractament”.

Referència de l’article:

EASL Clinical Practice Guidelines on the management of benign liver tumours.

European Association for the Study of the Liver. Journal of Hepatology. doi:10.1016/j.jhep.2016.04.001

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.