Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 18 de abril de 2016

El Dr. Gracia-Sancho rep un ajut del programa Gilead Sciences International Research Scholars

El Dr. Jordi Gracia-Sancho ha obtingut un ajut de l’empresa Gilead dins el seu programa de financiació de projectes de recerca d’excel·lència. Aquests ajuts es concedeixen a joves investigadors per a desenvolupar un projecte de dos anys de durada en recerca bàsica o clínica en el camp de les malalties hepàtiques. Els ajuts tenen una dotació de 130.000 dòlars i només se’n concedeixen 3 a nivell internacional. El Dr. Gracia-Sancho va rebre l’ajut de forma oficial el 15 d’abril en el marc del Congrés Europeu d’Hepatologia, organitzat per la European Association for the Study of the Liver (EASL).

El projecte que desenvoluparà el Dr. Gracia-Sancho porta per títol “Capillarization of the liver sinusoidal endothelium: Orchestration by miRNAs” i té com a objectiu descriure l’evolució d’un dels principals tipus cel·lulars del fetge al llarg de la progressió de la cirrosi i a l’envelliment. Durant els dos anys de durada del projecte, i en col·laboració amb grups de recerca nacionals i internacionals, l’equip del Dr. Gracia-Sancho caracteritzarà el fenotip de la cèl·lula endotelial sinusoidal hepàtica humana, clau en la microcirculació d’aquest òrgan, en situacions de salut, malaltia hepàtica crònica i envelliment. A més, es planteja el desenvolupament de noves estratègies terapèutiques per prevenir o millorar la disfunció endotelial hepàtica que s’observa en les citades patologies.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.