Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 7 de març de 2016

Experts internacionals exposen al Clínic els darrers avenços en càncer de fetge

Els dies 7-8 de març l’Hospital Clínic acull l’ILCA School of Liver Cancer, una de les trobades internacionals més importants que se celebren sobre Càncer de Fetge a Europa. En aquest esdeveniment s’exposen els darrers avenços pel que fa al diagnòstic, abordatge i tractament d’aquesta malaltia, així com la recerca que es realitza en aquest camp. El congrés està organitzat per la Barcelona Clínic Liver Càncer (BCLC), grup multidisciplinari de l’Hospital Clínic per a l’abordatge del càncer hepàtic encapçalat pel Dr. Jordi Bruix, cap de la Unitat d’Oncologia Hepàtica del Clínic i l’IDIBAPS. La celebració d’aquest esdeveniment coincideix amb el 30è aniversari de la creació del BCLC.

En aquest event educatiu hi participen 15 experts de la BCLC de diferents especialitats implicades en l’abordatge del carcinoma hepatocel·lular i 7 destacats professors internacionals. El congrés es centra proporcionar els coneixements més recents sobre la patogènesi del càncer de fetge, així com en oferir evidències per a un maneig clínic òptim dels pacients diagnosticats amb aquesta malaltia. També s’exposen les principals necessitats pel que fa a la recerca bàsica i clínica, com la identificació de noves dianes terapèutiques o la necessitat de desenvolupar noves eines per avaluar la possible activitat de nous fàrmacs en fases inicials del seu desenvolupament.

Sobre la Barcelona Clínic Liver Cancer

El Barcelona Clínic Liver Cancer (BCLC) és un equip multidisciplinari reconegut a nivell internacional integrat per professionals de l’Hospital Clínic i l’IDIBAPS. El formen professionals de totes les especialitats mèdiques (hepatòlegs, radiòlegs, oncòlegs, patòlegs i cirurgians, a més de biòlegs moleculars) involucrats en l’atenció clínica, la investigació i l’educació en el camp del càncer de fetge.  El van crear l’any 1986 el Dr. Jordi Bruix i la Dra. Concepció Bru. El seu lideratge internacional els ha permès desenvolupar estudis epidemiològics, diagnòstics, pronòstics i terapèutics que han establert el procés de maneig clínic basat en evidència científica per aquesta malaltia. Així, el model de diagnòstic i tractament desenvolupat pel BCLC ha estat adoptat per la majoria de les societats científiques i centres de recerca a nivell internacional.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.