Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 11 de gener de 2016

El grup del Dr. Josep Dalmau, nova incorporació del CIBERER

El CIBERER (Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa en Malalties Rares) ha incorporat dos nous grups de recerca, entre els quals es troba el grup Patogènesi de Malalties Neuronals Autoimmunes de l’IDIBAPS, liderat pel Dr. Josep Dalmau. L’altre grup que s’incorpora al CIBERER està liderat pel Dr. Vicente Vicente a l’Instituto Murciano de Investigación Biosanitaria.

El Dr. Josep Dalmau és un referent internacional en l’estudi de la neurologia i la psiquiatria. En els darrers 7 anys ha identificat un total de 8 malalties autoimmunes del cervell. Els estudis del seu grup se centren en un tipus de malalties relacionades amb l’autoimmunitat, el càncer i les proteïnes sinàptiques. En ells s’han descrit noves síndromes, els mecanismes immunològics associats, s’han identificat els antígens sinàptics, i generat tests diagnòstics, alguns dels quals són utilitzats en tot el món.

El seu grup ha descobert una nova categoria de processos autoimmunes que provoquen alteracions de la memòria, conducta, cognició i poden ocasionar psicosi. Els resultats dels seus estudis han tingut un gran impacte en el camp de la neurociència i en múltiples disciplines mèdiques ja que ofereixen una connexió entre processos immunològics i funcions neuronals, relacionats amb la memòria, la conducta, psicosi, epilèpsia i degeneració neuronal.

Noves incorporacions en el CIBER

El Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER) ha incorporat en total 11 nous grups d’excel·lència que investiguen en camps com la nanotecnologia, la diabetis, les malalties respiratòries, l’epidemiologia, l’obesitat i els trastorns psiquiàtrics, a més de les malalties rares.

L’Institut Carlos III (ISCIII) ha publicat recentment la resolució definitiva per la que aquests grups passaran a formar part de les diferents àrees temàtiques del CIBER després de ser seleccionats en una convocatòria de l’ISCIII emmarcada en l’Acció Estratègica en Salut a la que es presentaven 132 grups de recerca.

Aquests 11 grups han estat seleccionats entre els 132 presentats per la seva excel·lència en la recerca i la seva idoneïtat per a col·laborar en xarxa i reforçar així el lideratge científic de les nostres diferents àrees temàtiques“, assenyala Manuel Sánchez, gerent del CIBER.

Font: CIBERER

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.