divendres, 2 de octubre de 2015

El Dr. Antoni Benabarre, Investigador de Referència per la SEPB

El Dr. Antoni Benabarre, membre del Programa de Trastorns Bipolars del servei de Psiquiatria que lidera el Dr. Eduard Vieta (Institut Clínic de Neurociències), ha estat guardonat amb el premi “Investigador de  Referencia” de la Sociedad Española de Psiquiatria Biológica (SEPB), pel treball “Association between GSK3b gene and increased impulsivity in bipolar disorder” que porta a terme  juntament amb Esther Jiménez, Barbara Arias, Marina Mitjans, José Manuel Goikolea, Esther Roda, Victoria Ruíz, Anna Pérez, Pilar Sáiz, Maria Paz García-Portilla, Patricia Burón, Julio Bobes i Eduard Vieta. El Dr. Benabarre va rebre el premi de la ma del president de l’associació, el Dr. Miquel Bernardo, que és també company de servei, en el transcurs del XVIII Congrés Nacional de Psiquiatria celebrat els passats 24 a 26 de setembre a Santiago de Compostela.

El treball, que  va sortir publicat el 2014  a la revista European Neuropsychopharmacology, está relacionat amb estudis del Clínic i la Universidad de Oviedo sobre genètica en pacients diagnosticats de trastorn bipolar, la sang dels quals es guarda al Biobanc de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica. Concretament, el treball conclou que els pacients portadors de dos al·lels de polimorfismes relacionats amb el sistema de les GSK3 alfa i beta (rs1732170-GSK3beta i rs334558-GSK3beta) presenten uns majors nivells d’impulsivitat, que poden incrementar, entre altres, el risc a la conducta suïcida. La referència de l’article és: “Association between GSK3b gene and increased impulsivity in bipolar disorder”. Jiménez E, Arias B, Mitjans M, Goikolea JM, Roda E, Ruíz V, Pérez A, Sáiz PA, García-Portilla MP, Burón P,  Bobes J, Vieta E, Benabarre A. European Neuropsychopharmacology 2014 Apr;24(4):510-8.

Amb aquest guardó, el Dr. Benabarre entra a formar part del programa del quadre d’investigadors de referència dels socis de la SEPB, que reuneix un floret dels especialistes més acreditats per la seva experiència, activitat docent, publicacions científiques i altres mèrits professionals a nivell nacional, i que té com a objectiu promocionar la recerca en l’àmbit de la Psiquiatria Biològica.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.