Categories

Entrada publicada a:

dijous, 1 de octubre de 2015

El Clínic participa en “Frena el sol, frena el lupus”, una iniciativa per millorar la qualitat de vida de les persones amb lupus


La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), el laboratori farmacèutic Ferrer Internacional, l’empresa de distribució Alliance Healthcare i el servei de Malalties Autoimmunes (Institut Clinic de Medicina i Dermatologia, ICMiD) que lidera el Dr. Ricard Cervera, s’han unit en la iniciativa “Frena el sol, frena el lupus”, campanya promoguda per l’Associació Catalana de Lupus Eritematós Generalitzat (ACLEG) per facilitar l’accés a protectors solars de qualitat a les persones que pateixen aquesta malaltia. La presentació oficial de la iniciativa va tenir lloc el 29 de juny a l’auditori de PIMEC a Barcelona per part del Sr. Antoni Torres, president de FEFAC; el Sr. Josep Campos, director general de Ferrer Healthcare, i la Sra. Sofia Barceló, directora comercial d’Alliance Healthcare, i va comptar amb la conferència del Dr. Cervera “El paper de les farmàcies davant les malalties autoimmunes com el lupus”.
Els protectors solars són uns productes fonamentals per als malalts de lupus, ja que els raigs ultraviolats del sol són una de les causes més habituals d’empitjorament de la malaltia. Gràcies a aquest projecte, els malalts de lupus que siguin socis de l’ACLEG poden obtenir diversos fotoprotectors a les seves farmàcies a un preu subvencionat. El laboratori Ferrer Internacional ofereix els seus productes a un preu rebaixat gairebé un cinquanta per cent del preu de venda al públic, mentre que Alliance Healthcare els distribueix sense cap mena de càrrec entre les farmàcies associades a FEFAC, les quals venen els productes als usuaris al mateix preu i sense aplicar-hi benefici. Aquesta campanya es va iniciar en fase pilot a Catalunya el passat mes de juny i ja s’estan duent a terme contactes per a estendre-la a tot l’Estat espanyol.

En paraules del Dr. Cervera, “les farmàcies poden orientar sobre la possibilitat d’estar patint una malaltia autoimmune a les persones que refereixen una simptomatologia complexa, i també poden proporcionar consells sanitaris a les que ja tenen diagnosticada la malaltia”.

La FEFAC i l’ACLEG

La FEFAC desenvolupa diverses col·laboracions amb altres associacions de pacients, com Oncolliga-Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica i l’Associació de Celíacs de Catalunya, així com diverses campanyes de suport a projectes mèdics liderats des de l’Hospital Clínic, com el cribratge de càncer de còlon o la instal·lació de desfibril·ladors a les oficines de farmàcia.

Per la seva banda, l’ACLEG és una associació sense ànim de lucre formada per pacients, familiars i professionals, que es va crear amb l’objectiu de treballar en benefici dels malalts de lupus oferint diversos serveis orientats a millorar la seva qualitat de vida. El Dr. Ricard Cervera és el president del Comitè Científic Assessor de l’Associació, mentre que el Dr. Gerard Espinosa forma part del mateix Comitè com a membre.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.