dimarts, 7 de juliol de 2015

La Xarxa Catalana HPH, reconeguda a la Conferència Internacional d’Oslo

La secció catalana de la Xarxa d’Hospitals Promotors de la Salut (Health Promoting Hospitals o HPH) ha rebut recentment el Diploma de Reconeixement al Millor Compliment de les Línies Estratègiques, en el transcurs de la 23ava Conferència Internacional que la Xarxa HPH ha celebrat a Oslo del 10 al 12 del mes de juny passat. En la mateixa reunió també va resultar premiada la comunicació oral  “Evaluation of the HPH-Catalunya strategic plan 2011-2014”  del Dr. Manel Santiñà, coordinador del Grup Promotor de la Xarxa a l’Hospital Clínic. La participació del Dr. Santiñá va ser reconeguda amb el rosetó blau i premiada amb la seva publicació a la revista Clinical Health Promotion.La Xarxa HPH al ClínicL’Hospital Clínic està adherit, des de novembre 2008, a la Xarxa Catalana d’Hospitals Promotors de la Salut, que està integrada en la xarxa Internacional del mateix nom (International Network Health Promoting Hospitals). Aquesta xarxa és una idea promoguda per l’Organització Mundial de la Salut, l’OMS, que des de la Regió Europea va llançar el 1992 una estratègia de millora utilitzant un paràmetre nou com és la promoció de la salut. A finals de 2014, el Grup d’Alfabetització per a la Salut de la Xarxa HPH a Catalunya va publicar la nova guiaAlfabetització per a la salut. Estàndards i recomanacions per als professionals de la salut” .Què vol dir ser un hospital promotor de la salut?Un hospital promotor de la salut, a més de les activitats curatives i rehabilitadores que li són pròpies, participa activament en la millora de la promoció de la salut de la població i de la sostenibilitat del medi ambient mitjançant:

  • Accions, intervencions, mètodes, recomanacions, etc. orientades a prevenir les malalties, sobre tot les cròniques més prevalents, a aturar el seu avenç i a reduir les seves conseqüències, un cop establertes.
  • L’educació de la població en relació a la salut, per tal que assoleixi els coneixements i les habilitats que li permetin millorar la seva salut, tant dels individus com col·lectivament.

Els objectius són prestar uns serveis mèdics i d’infermeria de gran qualitat als pacients i les seves famílies, promoure la salut entre el seu personal i la comunitat on el centre desenvolupa la seva activitat assistencial i incorporar a la seva identitat corporativa i a la seva pràctica diària les activitats de promoció de la salut.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.