dimarts, 7 de juliol de 2015

La Dra. Pilar Brito-Zerón guanya per 2º any consecutiu el Premi “EULAR Abstract in Clínical Science”

La Dra. Pilar Brito-Zerón, becària de l’equip IDIBAPS Malalties Autoimmunes Sistèmiques que dirigeix el Dr. Ricard Cervera, ha estat guardonada per segon any consecutiu amb el Premi “EULAR Abstract Awards 2015 in Clinical Science” en el transcurs de l’European League Against Rheumatism (EULAR) Congress-2015 celebrat a Roma (Itàlia) durant els dies 10 a 13 de juny, pel seu treball sobre la síndrome de Sjögren primària.

La Dra. Pilar Brito-Zerón va realitzar la seva residència en Medicina Interna a l’Hospital Clínic (2007-2012), va obtenir una “Ajuda a la Investigació Josep Font” (2012-2015) sota la direcció del Dr. Manuel Ramos-Casals i h a estat guardonada amb diversos premis, entre els quals destaca el Premio a la Mejor Internista Joven de la Sociedad Española de Medicina Interna (2011) i el premi EULAR Abstract Awards in Clinical Science (2014).

La síndrome de Sjögren

La síndrome de Sjögren primària és una malaltia autoimmune sistèmica que pot afectar qualsevol organ i que presenta un elevat risc de desenvolupar limfomes. La Dra. Brito-Zerón i el Dr. Ramos-Casals coordinen el registre multicèntric espanyol d’aquesta síndrome (Registre GEAS-SS) i en l’estudi premiat “Categorization Of Baseline Systemic Activity At Diagnosis Using The ESSDAI Disease Activity States (DAS) In Primary Sjögren Syndrome: Association With Poor Outcomes” han demostrat que els pacients que presenten major activitat al diagnòstic de la malaltia tenen un pitjor pronòstic (major desenvolupament de limfoma i mortalitat), especialment aquells que presenten el màxim estat d’activitat segons l’índex d’activitat de la malaltia (ESSDAI).

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.