Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 14 de juliol de 2015

El Govern autoritza la creació del consorci públic de l’Hospital Clínic de Barcelona

El Consell de Govern de la Generalitat ha autoritzat avui la creació del nou consorci públic de l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, entitat participada per la Generalitat de Catalunya, a través del Servei Català de la Salut, i per la Universitat de Barcelona. El òrgans de governança comptaran també amb la participació del coneixement clínic de la institució, format per metges i infermeres de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Els nous estatuts defineixen el model jurídic de la institució després que l’Administració de l’Estat traspassés les funcions i serveis de l’Hospital a la Generalitat de Catalunya, l’any 2007. El consorci persegueix facilitar una organització que, des del marc d’autonomia de gestió propi de les entitats del sector públic de salut, compleixi des de criteris de màxima exigència de qualitat i eficiència les funcions que ha vingut desenvolupant l’Hospital Clínic de Barcelona en matèria d’activitat sanitària i sociosanitària, docent, d’investigació i innovació sanitària i donant compliment prioritari a l’activitat encarregada en el marc del sistema de salut de cobertura pública.

El Dr. Josep Maria Piqué, director general de l’Hospital Clínic de Barcelona, es mostra molt satisfet pel fet que “el nou model de governança ofereix un marc de referència clar que confirma la nostra vocació de servei a la salut pública, en una aposta per l’excel·lència en l’assistència, la docència, la recerca i la innovació”.

Per al director general de la institució, la participació del coneixement clínic al màxim òrgan de Govern, “confirma un element que forma part de la nostra cultura durant més de 100 anys d’història, que és la implicació dels professionals assistencials en la presa de decisions estratègiques”.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.