Categories

Entrada publicada a:

dijous, 2 de juliol de 2015

El Clínic renova el quiròfan de cirurgia hepàtica, biliar i pancreàtica

L’Hospital Clínic de Barcelona ha modernitzat el quiròfan de la Unitat de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica amb un nou sistema de tecnologia endoscòpica que proporciona al cirurgià una major fiabilitat en el diagnòstic i una major precisió en la cirurgia. Aquesta unitat la lidera el Dr. Juan Carlos García-Valdecasas, Cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva. L’espai ha estat renovat completament amb l’equip d’Enginyeria del Clínic i incorpora les últimes innovacions en quiròfans integrats. Aquesta instal·lació és una de les millor dotades d’Europa per a aquest tipus d’intervencions.

El Dr. García-Valdecasas explica que “en cirurgia hepàtica, biliar i pancreàtica és de vital importància distingir clarament les estructures, així com la vascularització dels òrgans“. Per aquest motiu són necessàries tecnologies que permetin una visualització diferencial, com diferents tipus d’il·luminació o el guiat per fluorescència per tal d’identificar els diferents teixits i millorar àrees de visió.

El nou quiròfan de la Unitat de Cirurgia Hepatobiliopancretática del Clínic està dotat amb la tecnologia SPIES (Karl Storz) per visió endoscòpica. Aquest innovador sistema permet al cirurgià utilitzar tres tipus d’endoscòpia diferents (rígida, flexible i 3D Full HD), a més de la cirurgia guiada per fluorescència, tècnica que utilitza el ICG (indiocianina) i permet visualitzar anomalies que no resultarien visibles sota llum blanca convencional.

El processament de les imatges generades per aquest sistema proporcionen informació addicional per realitzar un millor diagnòstic en situacions difícils per falta d’il·luminació, escassa diferenciació de teixits i/o estructures, o falta de nitidesa en la imatge.

El Dr. García-Valdecasas assenyala que “la combinació d’aquestes tecnologies suposa un salt qualitatiu per la seva gran versatilitat i permet realitzar una cirurgia de major precisió, així com una docència d’alta qualitat, en la qual l’ús de la imatges en 3D cada vegada és més freqüent“.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.