dimarts, 9 de juny de 2015

Un equip d’Auxiliars Sanitaris del Clínic, premiat al Congrés Nacional celebrat a Santander

L’equip format per Juan José Muñoz, cap d’equip d’Auxiliars Sanitaris, Ivan Guillaumet i Eduard Fandos, auxiliars sanitaris, que participa en les tasques relacionades amb les malalties d’aïllament d’alt nivell de l’hospital, ha estat el guanyador del segon premi a la millor comunicació oral de les Jornadas Nacionales de Celadores y Responsables” que s’ha celebrat a Santander del 13 al 15 de maig.  El treball presentat portava per títol “Traslado intrahospitalario de paciente en aislamiento de alto nivel“.

En la presentació, a càrrec de Juan José Muñoz, l’equip va descriure la implementació d’un nou protocol de trasllat intrahospitalari en un hospital de tercer nivell i de referència a Catalunya, i va explicar la formació dels equips i la seva planificació, així com el procediment de trasllat, inclosos punts tan importants com la colocació i retirada dels Equips de Protecció Individual (EPI’s) i la desinfecció de la Càpsula d”Aïllament Nuclear, Biològic i Químic (NBQ).

L’aïllament d’alt nivell

L’anomenat aïllament d’alt nivell és un procediment emprat per a prevenir la transmissió d’infeccions altament contagioses. S’aplica en els casos  de pacients sospitosos de patir una infecció per un agent biològic que posa en seriós perill els treballadors sanitaris, presenta moltes probabilitats de que es propagui a la comunitat i que no té generalment una profilaxi o un tractament eficaç.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.