divendres, 5 de juny de 2015

La mostra de cinema “Salut, Drets i Acció” sobre el tràfic d’òrgans visita el Clínic

Dins la mostra de cinema “Salut, Drets, Acció” que organitzen Farma Mundi i Medicus Mundi, dimecres 3 de juny a les 18:00h es va projectar,  en una sala d’actes Farreras Valentí plena de públic,”Tales from the Organ Trade”, un documental canadenc de Ric Esther Bienstock, produït per Associated Producers HBO, que va endinsar els espectadors en el tràfic internacional d’òrgans humans i els seus agents: operadors, mitjancers, pacients engoixats i venedors dels seus òrgans.

Posteriorment al visionat es va encetar un debat sota el tema de partida  “El tràfic d’organs, és una conseqüència de les desigualtats a nivell global?“, en el que hi van intervenir el ponents Dr. Jaume Tort, director de l’OCAT; Dr. Josep M. Campistol, director mèdic de l’Hospital Clínic; Dr. Antonio Roman, president de la Societat Catalana de Trasplantaments; el Dr. Ramon Adalia, coordinador de trasplantaments de l’Hospital Clínic; i la Dra. Teresa Pons, coordinadora de trasplantaments de l’Hospital Vall d’Hebron.

Moderat pel Dr. Jordi Vilardell, nefròleg i cap adjunt de Comunicació i RSC de l’Hospital Clínic, l’interès pel tema de la mostra i la qualitat de les intervencions, tant per part dels ponents com pel públic, va fer que el debat s’allargués bastant més enllà de l’hora prevista.

“Salut, Dret i Acció”

Salut, Dret i Acció és una campanya de Farma Mundi i Mèdicus Mundi que, segons expliquen al web de la campanya www.salutdretsacció.org, “pretén generar consciència i actitud crítica sobre les causes que provoquen la pitjor epidèmia en salut del món: la desigualtat“. Per a aconseguir-ho compta amb el suport de Quepo (vídeo social), l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, als que s’hi han sumat en aquesta ocasió l’OCATT i l’Hospital Clínic.

Crèdit fotografies: Campanya “Salut, Drets, Acció”

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.