dimecres, 3 de juny de 2015

El Dr. Josep Brugada, premi “Rey Jaime I” en la categoria “Medicina Clínica” 2015

Ahir dimarts dia  2 de juny es va anunciar la llista dels 7 guanyadors de l’edició 2015 del prestigiós premi “Rey Jaime I” de la comunitat valenciana. Entre els premiats hi figura el Dr. Josep Brugada, cardiòleg de l’Institut Clínic del Tòrax (ICT) i cap de l’equip de recerca IDIBAPS d’Aritmies, Resincronització i Imatge Cardíaques, que ha estat l’elegit en la categoria Medicina Clínica. L’anunci s’ha fet des del Palau de la Generalitat Valenciana, en presència del cap del Consell Sr. Albert Fabra i del president de la Fundación Valenciana de Estudios Avanzados i vicepresident de la Fundació Premios Rey Jaime I, Sr. Vicente Boluda.

Juntament amb el Dr. Brugada, els guanyadors 2015 han estat Luis Manuel Liz-Marzán, en la categoria “Investigación Básica”; Juan José Dolado, en “Economía”; Josep Peñuelas, en “Protección al Medio Ambiente”; Pablo Artal, en “Nuevas Tecnologías”; Óscar Landeta, en “Emprendedor”; i l’Asociación Española contra el Cáncer (ACCC), en la categoria “Compromiso Social”.

Reconegut internacionalment

El Dr. Josep Brugada (Girona, 1958) és Doctor en Medicina y Cirurgia (Cum Laude) per la Universitat de Barcelona i Especialista en Cardiologia i Biología i Medicina de l’Esport per la Universitat de Montpellier. Des de 2007 i fins a 2014 va ser Director Mèdic de l’Hospital Clínic de Barcelona. Amb més de 20 anys d’experiència com a referent internacional en el tractament d’arritmies i mort sobtada, es membre de nombroses societats científiques, ha publicat més de 400 articles originals i més de 50 capítols de llibre. És autor de 10 llibres, ponent de més de 450 presentacions a congressos i és conegut arreu del món, juntament amb els seus germans Pere i Ramón, per descriure la síndrome causant de la mort sobtada, coneguda en medicina com la “Síndrome de Brugada“.

Els premis “Rey Jaime I”

Creats el 1989 sota la presidència d’honor de S. M. El Rei, els premis “Rey Jaime I” estan dedicats a la promoció de la ciència, la investigació i l’emprenedoria, i enguany també al compromís social. Els premiats són escollits per un jurat format per més de 100 persones, totes elles personalitats de prestigi reconegudes mundialment i entre les quals es troben diversos premis Nobel.

El premi comprèn una retribució econòmica de 100.000 €, una medalla d’or i un diploma per a cada guardonat, la qual cosa converteix aquests premis en uns dels millor remunerats de tot el país. Els guardonats de cada categoria tenen el compromís d’invertir part de l’import del premi en la recerca espanyola.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.