divendres, 12 de juny de 2015

El Dr. Elías Campo, premi Eugenio Rodríguez Pascual per les seves contribucions al diagnòstic i teràpies contra el càncer

El Dr. Elías Campo, director de Recerca de l’Hospital Clínic de Barcelona, responsable de l’equip Oncomorfologia funcional humana i experimental de l’IDIBAPS i catedràtic d’Anatomia Patològica de la Universitat de Barcelona (UB), ha estat reconegut amb el Premi Eugenio Rodríguez Pascual per les seves contribucions al diagnòstic i teràpies contra el càncer. En concret per la recerca sobre el linfoma de cèl·lules del mantell i el càncer de laringe. El premi el va rebre de mans del Ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, D. Alfonso Alonso, en un acte celebrat el passat 10 de juny al Casino de Madrid.

L’activitat investigadora desenvolupada pel Dr. Campo i el seu grup s’ha centrat en la caracterització de neoplàsies humanes des d’una visió multidisciplinar per entendre els mecanismes implicats en el seu desenvolupament i progressió, definir criteris diagnòstics més precisos, establir models predictius d’evolució i resposta al tractament i establir bases moleculars per al desenvolupament de noves estratègies terapèutiques.

La recerca de nous mecanismes implicats en la progressió tumoral va portar a la identificació del CCND1 com un element altament específic i diagnòstic d’un peculiar limfoma altament agressiu, el limfoma de cèl·lules del mantell, i també en la progressió de les fases avançades del càncer de laringe . En els darrers anys els treballs d’investigació s’han centrat en l’anàlisi genòmica de neoplàsies limfoides i el seu possible impacte clínic i la caracterització clínico-patològica de neoplàsies limfoides poc definides.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.