dimecres, 20 de maig de 2015

El Dr. Pere Ginés obté un “ICREA Acadèmia” en Ciències Mèdiques i de la Vida

El Dr. Pere Ginès, cap de servei d’Hepatologia de l’Institut Clínic de Malalties Digestives i Metabòliques (ICMDM), catedràtic de Medicina de la Universitat de Barcelona i responsable del  grup de recerca Mecanismes de Malaltia Hepàtica i Complicacions de la Cirrosi de  l’IDIBAPS, ha estat distingit per la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats amb un ICREA Acadèmia 2015 en la categoria de Ciències Mèdiques i de la Vida, guardó que reconeix i premia els professors universitaris que desenvolupen una activitat investigadora d’excel.lència i que mostren qualitats de lideratge.

Juntament amb el Dr. Ginès, sis científics més han obtingut un ICREA Acadèmia en aquesta setena edició: Mirèia Duñach (Bioquímica, UAB) , Raül Estévez (Bioquímica, UB) , Cristina López-Rodríguez (Bioquímica i Biologia molecular UPF), Sergi Munné Bosch (Biologia, UB) , Eduardo Soriano García (Neurobiologia, UB), Francesc Villarroya (Bioquímica i Biologia molecular, UB).


El Dr. Pere Ginès és Doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona i està especialitzat en la recerca dels mecanismes de la lesió hepàtica i de la patogènesi i tractament de la cirrosi. És autor de més de 250 articles publicats en les revistes cientíques de major prestigi, co-autor de diverses guies clíniques i  recomanacions  de societats internacionals i ponent en més de 300 trobades científiques nacionals i internacionals.

ICREA Acadèmia és un programa de suport a la recerca destinat esclusivament al professorat actiu de les universitats i centres públics. Els guardonats reben una assignació monetària anual durant cinc anys, que han de dedicar prioritàriament a la investigació i a la contractació de personal de suport per a la recerca.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.